Folytatná sikersorozatát a Pécs

2014. March 18. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Nehéz hét vár a Pécs labdarúgócsapatára, amely előbb kedden a Ligakupa negyeddöntőjében a Videotont látja vendégül, majd szombaton az NB I következő fordulójában a listavezető Debrecenhez látogat.
Nemanja Nikolics

A Videoton a tavaszi első fordulóban döntetlent játszott Pécsen.

Az együttes nagyon jól kezdte az évet, annak ellenére, hogy pénzügyi gondokról szóltak a hírek, fordulóról meglepetést okoznak Lőrincz Emil és Márton Gábor tanítványai.

A bajnokságban idén már egyszer megmérkőzött a Pécs a Videotonnal, a március elsejei mérkőzésen Gyurcsó Ádám találatával a vendégek szereztek vezetést, ezt Kővári Róbert a 60. percben kiegyenlítette. Az 1-1-es döntetlen után Lőrincz Emil úgy nyilatkozott, bár a találkozó előtt kiegyezett volna az egy ponttal, a játék képe alapján maradt még benne hiányérzet. A Pécs nem állt le, ezt követően hihetetlenül pontos és eredményes kontrajátékkal előbb 5-2-re verte az ETO csapatát Győrben, majd a hét végén egy tizenegyessel 1-0-ra legyőzte az MTK-t is.

2014-ben egyetlen vereségét a Magyar Kupában szenvedte el, az Újpest 3-1-re győzött a Mecsekalján, a Ligakupában pedig az előző körben a hazai 1-1 után a paksi visszavágót Milan Peric mesterhármasával 3-1-re hozta, és bejutott a legjobb nyolc közé.

“Szeretnénk folytatni az eredményes utat, remélem, az Újpest elleni kupafiaskó tényleg csak egy szerencsétlen kisiklás volt” – nyilatkozta Lőrincz. “A Ligakupa negyeddöntőjében a fiataljainknak szeretnék lehetőséget adni, de azok is bizonyíthatnak, akik kevesebb időt töltöttek eddig a pályán, így például Balogh Béla és Lantos Levente biztosan ott lesznek a Videoton ellen.”

Lőrincz szerint a Videoton jelenleg Magyarország egyik legjobb csapata, ezt azonban a fehérvári szurkolók nem így érzik. A bajnokság második helyén álló csapat hat mérkőzés óta nyeretlen az NB I-ben, ráadásul idén mindössze egy tétmérkőzést nyert meg, a Kaposvár elleni hazai Ligakupa-nyolcaddöntőt 3-0-ra, ami elég is volt a továbbjutáshoz. José Gomes vezetőedző azonban nem adja fel, nem mond le, és szeretne továbbjutni. Ahogy ő fogalmazott a legutóbbi, Győr ellen 1-0-ra elveszített hazai bajnoki után: “Csak az egerek futnak el félelmükben.”

A Pécs győzelmére 3.75 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Videoton idegenbeli sikerére 1.83 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply