A Ferencvárosnál a bajnoki cím a cél

2014. June 18. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencvárosnál a bajnoki cím a cél Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

 

“Egyrészt az FTC-nél máshogy nem is lehet elkezdeni egy szezont, másrészt a nyári erősítés és a tavaszi szereplés feljogosít a merészebb célok megfogalmazására” – indokolta kijelentését a sportvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Orosz arról számolt be, hogy már hat játékos érkezett a csapathoz, de még nem járnak az igazolások végén, egy jobb oldali védő megszerzését mindenképpen indokoltnak nevezte. Az Európa Ligával kapcsolatban úgy fogalmazott, a hétfői sorsoláson olyan riválist szeretne, amelyhez nem kell hosszú utazást megtenni.

“Elég sok változás van a keretben, fontos, hogy az új játékosokat hamar beépítsük, de az jó hír, hogy ilyen korán sikerült erősíteni, mert ez nem szokványos a mai futballban” – fogalmazott Thomas Doll vezetőedző, aki szerint a régi játékosok az újakkal kiegészülve erős csapatot alkotnak majd.

A német tréner az EL-szerepléssel kapcsolatban azt mondta, reményei szerint az első két fordulót mindenképpen sikerrel vívják meg. Hozzátette, a felkészülést viszont megnehezíti az Európa Liga-részvétel, amely miatt nagyon rövid volt a játékosok pihenése, ugyanis a keret egy része két, míg a válogatottban érdekelt futballisták mindössze egy hetet kaptak.

“Már csak két hét van a július 3-i EL-rajtig, de mi akartuk ezt a helyzetet és büszkék vagyunk rá, hogy kivívtuk a kupaindulást. A játékosok elszántságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a csapatkapitány Gyömbér Gábor esküvője után nem utazott nászútra, hogy ő is időben elkezdje a felkészülést” – mondta Doll, aki a meccsek előtt három-négy nappal csökkenti majd az edzések intenzitását, hogy tanítványai frissen lépjenek pályára.

Az előző idényben bajnoki bronzérmes Ferencváros eddigi legnagyobb igazolása az ötszörös német válogatott Benjamin Lauth, aki kedden írta alá szerződését. A 32 éves csatár elmondása szerint több forrásból tájékozódott és mindenki azt javasolta neki, hogy fogadja el a zöld-fehérek ajánlatát, többek között Király Gábor is, aki csapattársa volt az elmúlt években az 1860 Münchennél.

“Kíváncsi vagyok, de eddig pozitív tapasztalataim vannak” – jelentette ki Lauth.

Gyömbér arról beszélt, hogy bár rövid volt a szünet, arra mégis elég volt, hogy megünnepeljék a tavaszi menetelést, melynek köszönhetően dobogós lett a Ferencváros. Hozzátette, a vezetőség láthatóan gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén, amelyre szerinte szükség van az előrelépéshez.

Benjamin Lauth

Budapest, 2014. június 18. A német Benjamin Lauth, a klub új játékosa a Ferencváros labdarúgócsapatának szezonnyitó sajtótájékoztatója után tartott edzésen az FTC népligeti edzőközpontjában 2014. június 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Azonosító: D__AS20140618038

sgj \ spi \ kho

MTI 2014. június 18., szerda 16:14

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply