Fehérvári bravúrra készül a Debrecen

2015. April 22. Wednesday in Hírek, Magyar kupa

Kondás Elemér
Az idegenbeli 3-2-es győzelem után hazai pályán biztosíthatja be Ligakupa-elődöntős szereplését a Videoton labdarúgócsapata.

A bajnokságot magabiztosan, 11 pontos előnnyel vezető együttes Debrecenben nem akármilyen körülmények között, három tizenegyessel nyert, Arturo Alvarez és Mirko Ivanovszki büntetőivel már félóra után 0-2 volt az állást, és bár a hazaiak egyenlítettek, Feczesin Róbert a 93. percben beállította a végeredményt.

“Nem érzem úgy, hogy lefutott lenne a párharc, bár az idegenben lőtt három gól és az egygólos előny felénk billentheti a mérleg nyelvét. Szerda este teljesen mindegy, hogy ki talál be, a lényeg, hogy szerezzünk gólt és jussunk tovább!” – mondta Feczesin.

Hasonló véleményen volt a macedón csatár, Mirko Ivanovszki: “Nem fogunk döntetlenre játszani, győzni akarunk. Debrecenben sikerült betalálnom, ami az első vidis gólom volt tétmeccsen, jó lenne a következőt szerdán megszerezni” – nyilatkozta.

A Debrecen nincsen könnyű helyzetben, hiszen a továbbjutáshoz legalább két gólt kéne szereznie, de ebben az esetben nem kaphat egyet sem.

Kondás Elemér vezetőedző nemcsak azért változtat majd a kezdőcsapaton, mert a rotációs rendszerrel másoknak is lehetőséget adhat, hanem azért is, mert Szakály Péter sárga lapos eltiltás. Zsidai László és Nenad Novakovics kapus sérülés miatt nem léphet pályára.

A hazaiak győzelmére 4/6 az odds, a döntetlenre 11/4, míg a Debrecen idegenbeli sikerére 4/1 szorzóval lehet fogadni.

A felek idén a bajnokságban is meccseltek egymással, az októberi, fehérvári összecsapáson Kulcsár Tamás duplájával a Loki 2-1-re győzött. Ez most kevés lenne a sikerhez. A csapat utoljára 2010 márciusában ért el olyan eredményt, ami most a továbbjutást jelentené: bő öt éve, ugyancsak a Ligakupában 2-0-ra nyert a Sóstói-stadionban.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply