Európa-bajnok Portugália

2016. July 12. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Nani
A gólnélküli rendes játékidő után Portugália Éder találatával 1-0-ra legyőzte a francia válogatottat, és elhódította az Európa-bajnoki címet.

Vasárnap este, a Saint Denis-ben rendezték meg a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amelyben a házigazda francia válogatott a portugálokkal csapott össze. A portugálok úgy jutottak el az Európa-bajnokság döntőjéig, hogy első öt mérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni a rendes játékidőben, majd az elődöntőben magabiztosan győzték le a walesieket. A franciák sem kezdték acélosan a tornát, de az egyenes kieséses szakaszban már kifejezetten meggyőzőek voltak, főleg a németek elleni elődöntőben, melyet 2-0-ra nyertek meg.

A mérkőzésen mindkét csapatnál az óvatosság volt a kulcsszó, egyik fél sem vállalt kockázatot, a rivális támadószekciójának megfojtása volt a cél. Az első játékrészben egy-egy komolyabb helyzet alakult ki a kapuk előtt, nem volt túl látványos a játék, de drámát így is láthattunk: Cristiano Ronaldo az első negyedóra végén egy ütközésnél megsérült, és bár megpróbálkozott a folytatással, néhány perccel később könnyeivel küszködve kénytelen volt cserét kérni.

Kiválásával nem változott a játék kép, de az idő előrehaladtával egyre inkább érezhetővé vált, mennyit jelent Ronaldo jelenléte a pályán, a franciák magabiztosan szűrték a tétova portugál próbálkozásokat.

A fordulás után még statikusabbá vált a játék, a franciák már a labdakihozataloknál letámadták a portugálokat, akik így képtelenek voltak megjátszani a támadókat, Naniék alig találkoztak a labdával. A franciák gyakrabban eljutottak a kapuig, Griezmann előtt adódott egy nagy lehetőség, de a kapura tartó lövéseket Rui Patricio magabiztosan védte. A hajrában a franciák mozgattak meg nagyobb erőket a gólszerzés érdekében, de végül gól nélkül peregtek le a rendes játékidőből hátralévő percek. A meccs lefújása előtt, a 92. percben Gignac eldönthette volna a döntőt, de miután nagyszerűen kiharcolta magának a lövőhelyzetet, 5 méterről a kapufát lőtte telibe az ötös sarkától.

Következett tehát a 2×15 perces hosszabbítás, amelynek első félideje nem hozott változást, a 109. percben azonban a csereként beállt Éder egy 22 méteres lövéssel megszerezte a vezetést a portugáloknak. Az utolsó 10 percben a franciák mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a portugálok nagyon okosan tartották az előnyt, és végül 1-0-ra megnyerték a mérkőzést, ezzel történetük első fontos trófeáját szerezték meg.

Arra, hogy a 2018-as világbajnokság döntőjét a franciák nyerik a szorzó 10.00, a portugálok végső sikerére 26.00, a németek címvédésére 6.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply