Észak-Írországban kezdi meg szereplését a Debrecen

2014. July 14. Monday in Egyéb, Hírek

Egyértelmű esélyesként kezdi meg szereplését kedden a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában a Debreceni VSC az északír Cliftonville ellen.

 

Noha a magyar bajnok főpróbája nem sikerült fényesen – mivel pénteken gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel kikapott a Szuperkupáért lejátszott találkozón az Újpesttől -, mégis nagy meglepetés lenne, ha nem venné sikerrel első akadályt, mivel az északír csapatok rendkívül gyengén szerepelnek a nemzetközi kupasorozatokban. A BL selejtezőjében legutóbb 2000-ben fordult elő, hogy győztesen hagyta el a pályát egy északír csapat, párharcot pedig 1984 óta nem nyert a sorozatban. A Cliftonville harmadszor indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban, kétszer kettős vereséggel búcsúzott a szlovák Kosice és a skót Celtic Glasgow ellen, az összgólkülönbsége pedig a négy meccsen 1-18 volt. A Cliftonville története során egyetlen párharcból jutott tovább nemzetközi porondon, még 2010-ben a horvát Cibaliát búcsúztatta az Európa Ligában.

A hajdúságiak már hétfőn útra keltek az első, idegenbeli összecsapásra, de nem tartott a csapattal az egyaránt vádlisérüléssel bajlódó Szakály Péter és Kulcsár Tamás, míg Vadnai Dániel eltiltás miatt nem szerepelhet Belfastban.

A továbbjutás azért is fontos, mert a 2. kör párharcainak győztesei már biztosan a főtáblára jutásért küzdhetnek valamelyik sorozatban, ugyanis a 3. fordulóban alulmaradók átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, 4. körébe.

A találkozó magyar idő szerint 20.45 órakor kezdődik.

sgj \ scp \ sag

MTI 2014. július 14., hétfő 11:52

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply