Elbúcsúzik Szűcs a Pápától

2015. May 23. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Szűcs Lajos családi okokra hivatkozva nem folytatja Pápán labdarúgó-pályafutását, a helyi futballcsapat 41 éves kapusa, így a szombati, Paks elleni meccs lesz az utolsó, amikor a hazaiak mezét magára ölti a Perutz-stadionban.

Generic

Szűcs 2006 februárjában szerződött Pápára, és saját bevallása szerint is nagyon szép kilenc és fél évet töltött a városban.

“Ez egy különleges mérkőzés lesz. A város szeret, a kisfiam itt nőtt fel, itt lakik a legjobb barátom. Édesanyám megromlott egészségi állapota miatt távozom, és a búcsú gondolata már decemberben megfogalmazódott bennem. De akkor úgy éreztem, hogy kötelességem itt maradni, és segíteni a csapatnak a bennmaradásért folyó küzdelemben” – nyilatkozta Szűcs, aki kapus létére öt élvonalbeli gólt is szerzett, mindet büntetőből.

A csapatkapitányt a meccs előtt elbúcsúztatják, és a tervek szerint akkor kapja meg az életműdíjat a Hivatásos Labdarúgók Szervezetétől (HLSZ). Az indoklás szerint ezt azzal érdekelte ki, hogy mindenkinél többször, összesen hatszor választották meg a játékosok az év kapusának. A játékos 2009. október 16-a óta egyetlen meccset sem mulasztott, azaz közel hat éve minden mérkőzésen ő védte a Pápa kapuját.

A Paks elleni csata kiemelten fontos lesz, hiszen amennyiben a szombaton 18.30-kor kezdődő mérkőzésen nem sikerül nyerni, a Pápa biztosan kieső helyen végez. A hazaiak győzelmére 15/4 az odds, a döntetlenre 13/5, míg a Paks idegenbeli sikerére 8/11 szorzóval lehet fogadni.

“Szeretnénk szépen búcsúzni a közönségtől, akkor is, ha a klublicenc hiányában jövőre valószínűleg nem lesz NB I-es csapata a városnak. De azért jó lenne végül bennmaradó helyen zárni ezt a hányattatott szezont. Ehhez a hátralévő mindkét meccsünket meg kellene nyerni, de ez nem lesz könnyű” – tette hozzá a háromszoros válogatott kapus.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply