Diósgyőri siker

2014. July 27. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójára készülő Diósgyőr 2-1-es győzelmet aratott a vendég Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/2015-ös idényének első fordulójában vasárnap.

 

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 2-1 (0-0)

Miskolc, 4314 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Husic (50.), Bacsa (72.), illetve Lencse (92.)
sárga lap: Marjanovic (42.), Gosztonyi (59.), illetve Makrai (38.), Gohér (55.), Lencse (70.)

  • Diósgyőr: Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husic – Marjanovic (Gosztonyi, a szünetben), Elek, Bognár, Nikházi – Bacsa (Bori, 77.), Grumic (Takács, 57.)
  • Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér – Denkovic (Czvitkovics, 60.), Polonkai (Papp, 70.), Szakály D., Tóth B., Makrai (Tischler, 56.) – Lencse

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A félidő derekától inkább a Diósgyőr irányított, de nem sikerült bevennie Hajdúch kapuját, s a szünetben gól nélküli döntetlen volt az állás.

A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, s ezek néhány perc alatt góllá is értek. Többnyire a folytatásban is a házigazdák veszélyeztettek, a vendégek csak elvétve jutottak el a diósgyőri kapuig. A hajrá elején aztán megduplázta előnyét a hazai csapat, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa, igaz, Lencse még az utolsó pillanatban szépített.

A Diósgyőr – amely az orosz Krasznodarral találkozik majd az EL-selejtező harmadik körében – megérdemelten győzött.

slr \ sgg \ blz

MTI 2014. július 27., vasárnap 20:30

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply