Diósgyőrben győzött a bajnokcsapat

2013. December 1. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A címvédő Győri ETO a szünetben még hátrányban volt, végül azonban 2-1-re győzött a DVTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi rangadóján.

 

OTP Bank Liga, 16. forduló:

 

Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 1-2 (1-0)

Diósgyőr, 4000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kostic (43.), illetve Strestík (55.), Pátkai (68.)
sárga lap: Nikházi (36.), Eperjesi (61.), illetve Lipták (15.), Mevoungou (35.), Lang (45.), Pátkai (47.), Kamber (81.), Kamenar (90.), Martínez (93.)

DVTK:

 

Rajic – Eperjesi, Vadász (Debreceni, 52.), Kádár, Gohér – Elek Á. – Nikházi (Gosztonyi, 73.), Kostic, Barczi – Bacsa (Batioja, 73.), Futács

Győr:

Kamenar – Wolfe, Kamber, Lipták, Lang – Pátkai, Mevoungou, Varga R. (Kronaveter, 89.) – Martínez, Rudolf G. (Kalmár, 79.), Strestík (Andric, 77.)

A győriek kezdtek jobban, és a második percben Rudolf Gergely fejesénél csak a keresztléc segített a hazaiaknak. Ezt követően a DVTK fokozatosan átvette a játék irányítását, többet birtokolta a labdát, és tetszetős támadásokat vezetett. A sorozatos diósgyőri rohamok a félidő hajrájában gólt eredményeztek, így a borsodiak megérdemelt vezetésével zárult az első játékrész.

A fordulást követően a Győr lényegesen aktívabbá vált, és nagyobb gondot fordított a támadásvezetésre. Pontosan adogattak és gyorsan fejlődtek fel a vendégek, akik tíz perc elteltével egyenlítettek. A hajrában nyílt csata bontakozott ki, mindkét együttes győzelemre tört, és a győriek erőfeszítéseit Pátkai Máté találata koronázta meg. A helyzeteit jobban kihasználó csapat szerezte meg a három bajnoki pontot.

kf \ skt \ slr \ bsa

MTI 2013. december 1., vasárnap 18:40

Related Articles

Leave a Reply