Dárdai Pál irányítja a magyar válogatottat

2014. September 20. Saturday in Hírek, Magyar válogatott

Az északírek elleni vesztes Eb-selejtezőt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetősége szerződést bontott Pintér Attila szövetségi kapitánnyal.

Generic

A szövetség elnöksége a bejelentéskor hangsúlyozta, hogy Pintér Attila szakmai, azon belül is a taktikai felkészültségét továbbra is elismeri, Pintér Attilát a jelenleg itthon dolgozó edzők között az egyik legképzettebb szakembernek tartja. Ugyanakkor mérlegelve az összes körülményt, az elnökség úgy ítélte meg, hogy egy gyors változtatásban több remény és kevesebb kockázat van a jövőbeni sikerek elérése tekintetében, mint ami a kivárásban rejlett volna.

Az elnökség két hónapra Dárdai Pál volt válogatott labdarúgót nevezte ki szövetségi kapitánynak. A határozott időtartam vele egyeztetve, illetve az ő kérése figyelembevételével került kijelölésre.

Az MLSZ a két hónap alatt kívánja kiválasztani a szövetségi kapitány posztjára a megfelelő szakembert. Az elnökség, szándékai szerint, a mérlegelési folyamatban a magyar labdarúgással kapcsolatos elvárható ismeretek és valós elkötelezettség esetén komolyan megfontolja, sőt előnyben részesíti külföldi szakember kiválasztásának lehetőségét.

“Megtiszteltetés és nagy kihívás számomra a felkérés. Tudom, hogy ezt a nemzetközi játékosmúltamnak, példamutató családi életemnek, és sikeresen kezdődő edzői karrieremnek köszönhetem! A felelősséggel tisztában vagyok. Ígérem, hogy tapasztalatom legjavát fogom hozzátenni a csapat tisztességes szerepléséhez! A munkát haladéktalanul megkezdem, amihez kérem minden magyar futballt szerető ember és szervezet támogatását, egyszersmind az első napokban mindenki türelmét. A sajtó munkatársainak kérdéseit azt követően szeretném megválaszolni, amikor túl leszünk a játékosokkal való első találkozáson” – nyilatkozta Dárdai a kinevezése után.

Arra, hogy a magyar válogatott Dárdaival javít, és végül megnyeri a jövő ősszel záródó selejtező sorozatot, 11.00 az odds, míg a románok elsőségére 2.10, a görögökére 3.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply