Costa Rica legyőzte az olaszokat, így kiejtette Angliát

2014. June 21. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Michael Umana
A Costa Rica-i labdarúgó-válogatott a világbajnokság csoportmérkőzéseinek 2. fordulójában 1-0-ás győzelmet aratott a találkozó előtt sokkal esélyesebbnek tartott Olaszország felett.

 

Nem volt sok helyzet az első félidőben, de Costa Rica Abate és Buffon ügyetlenkedése után megszerezhette volna a vezetést, Borges azonban nagy helyzetben nem tudott eredményes lenni. A közép-amerikaiak főleg a védekezésre fektették a hangsúlyt, ritkán jutottak el az olaszok kapujához, míg De Rossiék igyekeztek támadásokat építeni, de kevés sikerrel.

Balotellinek így is volt két helyzete, mely közül az egyik lövése kaput is talált, de Navas védeni tudott. Ezt követően a Costa Rica-iak percei következtek. Előbb Campbell tűnt el Chiellini mellett, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, pedig az Arsenal támadója nem magától esett el.

Egy perccel később azonban már vezetett Costa Rica, Ruiz fejesének köszönhetően. A bal szélről Díaz tökéletesen ívelt Ruiz fejére, a támadó pedig remek mozdulattal bólintott a felső lécre, ahonnét a labda a kapuba pattant. Elsőre talán nem mindenki számára volt tiszta a gól, de az új technológia segítségével később a nézők is láthatták, hogy néhány centiméterrel ugyan, de a labda áthaladt a gólvonalon.

Prandelli Cercit, Insignét és Cassanót is hadba küldte, de egyikük sem tudott hozzátenni az olaszok játékához, így az azzurra vereséget szenvedett, ami egyben azt is jelentette, hogy az angolok már biztos nem juthatnak tovább csoportjukból.

Az utolsó fordulóban Costa Rica Angliával játszik egy “tétnélküli” meccset, míg az olaszok Uruguayjal harcolhatnak a továbbjutásért. Az itáliaiak sikerére 2.75 az odds, a döntetlenre 3.30, Uruguay győzelmére pedig 2.80 szorzóval lehet fogadni.

Világbajnokság, D-csoport, 2. forduló

Olaszország-Costa Rica 0-1 (0-1)

Recife, Arena Pernambuco, 40 285 néző. Vezette: Osses (chilei)

  • Olaszország: Buffon – Abate, Bonucci, Chiellini, Darmian – De Rossi – Candreva (Insigne, 57.), Pirlo, Motta (Cassano, a szünetben), Marchisio (Cerci, 69.) – Balotelli.Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
  • Costa Rica: K. Navas – Gamboa, Duarte, G. González, Umana, J. Díaz – Ruiz (Brenes, 81.), Borges, Tejeda (Cubero, 68.), Bolanos – J. Campbell (Urena, 74.). Szövetségi kapitány: Jorge Pinto

G.: Ruiz (44.)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply