Cole lemondta a válogatottságot

2014. May 12. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Ashley Cole

Azonnali hatállyal lemondta a válogatottságot Ashley Cole, a Chelsea 33 éves angol labdarúgója. A bal oldali védő besszélt Roy Hodgson szövetségi kapitánnyal, ezt követően hozta megdöntését.

 

Nem fog többet pályára lépni az angol válogatottban Cole, aki több mint 100 alkalommal húzhatta magára a “háromoroszlánosok” címeres mezét. A védő azután hozta meg döntését, hogy beszélt Hodgsonnal telefonon, és mivel a szakember nem vitte volna el a nyári világbajnokságra, így a visszavonulás mellett döntött.

“Kaptam egy hívást Roytól, és maximálisan egyetértettem vele abban, hogy Angliának szüksége van fiatal játékosokra” – olvasható Cole bejegyzése az egyik közösségi portálon. “Nagyszerű menedzserünk és csapatunk van, és csakis sikereket kívánok nekik. Igazi szurkolóként fogok értük szorítani. Mindenkinek köszönök mindent. Leighton Baines és Luke Shaw nagyszerű labdarúgók, ők jelentik a jövőt az országnak, számomra pedig megtiszteltetés volt 107 alkalommal szerepelni a válogatottban.”

Ezzel Cole gyakorlatilag elárulta, hogy Baines és Shaw lesz a két bal oldali védő az angol keretben a vb-n. Valószínűleg majd az Everton futballistája fog kezdeni a találkozókon, viszont a Southampton 18 éves tehetsége remek alternatíva lesz ezen a poszton, ha azt a teljesítményt tudja majd hozni, mint a mögöttünk hagyott szezonban.

Cole valószínűleg azért marad ki a keretből, mert Jose Mourinho mindössze 14 bajnoki mérkőzésen jelölte őt a kezdőbe, posztján a spanyol Cesar Azpilicueta játszott, aki eredetileg jobb oldali védő. A Chelsea rutinos szélsőjének jövője bizonytalan, nem valószínű, hogy maradni fog a londoniaknál – sajtóhírek szerint a Manchester United, a Liverpool és a spanyol Real Madrid is érdeklődik szolgálatai iránt.

A Goal.com értesülései szerint Kyle Walker (Tottenham) és Michael Carrick (Manchester United) sem fog kapni meghívót az angol keretbe Hodgsontól. A szigetlakók Olaszországgal, Uruguayjal és Costa Ricával kerültek egy csoportba a vb-n.

Anglia győzelmét az olaszok ellen 3.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.00, az itáliaiak sikerére pedig 2.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply