Büntető döntött Pécsen

2014. March 16. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Pécs egy büntetőből elért találattal aratott egygólos győzelmet a második félidőben emberhátrányban futballozó, vendég MTK felett a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

A fővárosi kék-fehérek 2006 óta nyeretlenek Pécsen a bajnoki meccseket tekintve.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

PMFC-Matias – MTK Budapest 1-0 (1-0)

Pécs, 800 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Koller (44.)
kiállítva: Rodenbücher (42.)
sárga lap: Pölöskei P. (52.), Romic (76.), illetve Kanta (25.), Pölöskei Zs. (28.), Torghelle (66.), Kálnoki Kis (72.)

  • Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romic, Beke – Márkvárt (Zsdrál, 90.), Horváth A., Koller, Kővári (Városi, 79.), Szatmári – Pölöskey P. (Wittrédi, 57.)
  • MTK: Hegedüs – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta – Bese (Kelemen, a szünetben), Torghelle (Eppel, 75.), Ladányi (Vass P., 68.)

Enyhe hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, amelynek első nagy helyzete mégis egy MTK-futballista, Torghelle Sándor nevéhez fűződött. A kihagyott ziccer után egészen a félidő utolsó néhány percéig a mezőnyben folyt a játék, a két gárda sok hibával futballozott. A 43. percben Rodenbücher 16-oson belül elkövetett szabálytalansága nyomán az MTK védőjét kiállította a játékvezető, a megítélt büntetőt Koller a kapuba lőtte, így a Pécs ember- és gólelőnyben vonulhatott a szünetre.

A második játékrészben már annyi esemény sem történt, mint az elsőben. A hazaiak valamelyest fölényben játszottak az emberhátrányban leginkább a védekezéssel törődő MTK-hoz képest, de a lefújásig az eredmény már nem változott.

skt \ slr \ ksy

MTI 2014. március 16., vasárnap 18:32

Related Articles

Leave a Reply