Budapesten tárgyalt a magyar és a román futballszövetség elnöke

2014. April 18. Friday in Egyéb, Hírek

Budapesten találkozott egymással pénteken Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, valamit Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség nemrég megválasztott, mindössze 29 éves első embere.

 

A politológusi doktorátussal rendelkező Burleanu az 1990 óta több alkalommal is újraválasztott, idén visszavonuló Mircea Sandut váltotta az elnöki tisztségben. Győzelmét elősegítette, hogy a tisztség elnyerésére legesélyesebbnek tartott Gheorghe Popescut – aki labdarúgóként az FC Barcelona csapatkapitánya is volt – egy nappal a választás előtt adócsalás miatt jogerősen három év és egy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a román elnök látogatásának jelentőségét növeli, hogy megválasztása utáni első hivatalos külföldi útja az MLSZ-hez vezetett. “A baráti légkörű megbeszélésen a felek kölcsönösen kifejezték egymás iránti tiszteletüket és megfogalmazták szándékukat, hogy mindkét fél kulturális és nemzeti hagyományait tiszteletben tartva, mindent megtesznek azért, hogy valamennyi közös sporteseményt a fair play és az európai értékrend tiszteletben tartása jellemezze. A találkozón mindenki egyetértett abban, hogy a nemzeti szövetségek közötti harmonikus kapcsolat remek kiinduló pont ahhoz, hogy közösen mindent elkövessenek annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg az egy évvel ezelőtti, nagy visszhangot kiváltó bukaresti történések.” – olvasható a honlapon.

Mivel a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatban is azonos csoportban szerepel a két ország válogatottja, a szövetségek célja, hogy mindkét találkozó kizárólag a futballról szóljon. Annak érdekében, hogy a mostani sorozatban egyik fél részéről se kerülhessen sor a tavaly ősszel tapasztalt sportszerűtlen szurkolói magatartásra, szakmai, szakértői egyeztetések kezdődnek a román és a magyar fél között az Eb-selejtezők biztonságos, magas színvonalú megrendezéséről.

A két csapat tavaly szeptember 6-i vb-selejtezőjét megelőzően Bukarestben a magyar és a román szurkolók is összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, a stadionban a vendég szektorban tört ki verekedés a rendfenntartó erőkkel, míg a hazai drukkerek többször is magyarellenes rigmusokat skandáltak, amiért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség meg is büntette a románokat. A mérkőzést 3-0-ra nyerte a román válogatott.

skt \ sgg \ sag

MTI 2014. április 18., péntek 14:22

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply