Bombaerős uruguayi keret

2014. May 14. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Oscar Tabarez
Az uruguayi labdarúgó-válogatott lehet a legmagasabb átlagéletkorú csapat a brazíliai világbajnokságon, legalábbis Oscar Tabarez szövetségi kapitány kedden kihirdetett bő kerete szerint.

 

Sokan az előző vébé elődöntősét, az uruguayi válogatottat tartják a világbajnokság egyik titkos esélyesének, és ha megnézzük a csatársorát, akkor nem is elképzelhetetlen, hogy odaérhetnek a végén. Az ellenfél kapuját ugyanis az angol bajnokság gólkirálya, Luis Suárez (31 gól) és a francia bajnokságban az idén 16 gólt termelő Edinson Cavani rohamozza majd, de csereként ott lesz többek között Diego Forlán is.

A keretből heten is több mint 30 évesek, az átlagéletkor 28 év körül van, ez az egyik legmagasabb lesz a vébén az eddig kihirdetett keretek alapján. A csapat legfiatalabb játékosa ugyanakkor mindössze 19 éves, az Atlético Madrid 19 éves védője, José Maria Giménez.

A 25 fős bő uruguayi keret:

kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

védők: Maximiliano Pereira (Benfica), Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godin (Atletico Madrid), Jose Maria Gimenez (Atlético Madrid), Sebastian Coates (Nacional), Martin Caceres (Juventus), Jorge Fucile (Porto)

középpályások: Alejandro Silva (Lanus), Alvaro Gonzalez (Lazio), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Walter Gargano (Parma), Egidio Arevalo Rios (Morelia), Diego Perez (Bologna), Sebastian Eguren (Palmeiras), Cristian Rodriguez (Atlético Madrid), Gaston Ramirez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo)

csatárok: Luis Suarez (Liverpool), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Abel Hernandez (Palermo), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Christian Stuani (Espanyol)

Uruguay bivalyerős csoportban szerepel a vébén, Anglia, Olaszország és Costa Rica lesz az ellenfele.

Az első meccset Suárezék Costa Ricával játsszák, Uruguay győzelmére 1.33, a döntetlenre 4.50, a közép-amerikaiak sikerére pedig 11.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply