Biztos hazai győzelem, négy diósgyőri gól

2015. May 17. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Saját közönsége előtt a Diósgyőr magabiztos játékkal 4-1-re nyert a második félidő nagy részében emberhátrányban futballozó Győr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

 

A hazai csapat az idén mindössze másodszor gyűjtötte be a három pontot.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 4-1 (1-0)

Diósgyőr, 2529 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Bognár (4.), Okuka (54.), Tóth D. (75., öngól), Takács (87.), illetve Priskin (84.)
kiállítva: Brdarovski (48.)
sárga lap: Okuka (54.), Kim (68.), illetve Windecker (35.), Priskin (64.)

  • Diósgyőr: Antal – Okuka, Alves, Németh M., Nemes – Egerszegi (Koman, 74.), Kim – Gosztonyi, Bognár (Barczi, 85.), Bacsa – Grumic (Takács, 38.)
  • Győr: Horváth D. – Brdarovski, Lipták, Lang (Nagy Á., 21.), Ibánez (Tóth D., 58.) – Windecker, Bucsa, Mervó (Kvilitaia, a szünetben) – Rudolf, Priskin, Koltai

Gyors vezető találata után is lendületben maradt a Diósgyőr, de a vendégeknek is akadt több gólszerzési lehetőségük a viszonylag kiegyenlített, jó iramú első félidőben.

Szünet után hamar növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Brdarovski kiállítást érő szabálytalansága után Gosztonyi kihagyta a megítélt büntetőt. Csakhamar mégis összejött az újabb gól egy megpattanó beadásból, majd az emberhátrányban lévő Győr egyre kisebb ellenállást tanúsított. A DVTK így további gólokat szerzett, a vendégeknek pedig csak a szépítésre futotta – 3-0-nál – az erejükből.

sgr \ spi \ bsa

MTI 2015. május 17., vasárnap 18:29

Related Articles

Leave a Reply