Bento marad a portugál kapitány

2014. April 9. Wednesday in Egyéb, Hírek

Azok után, hogy a hét végén a tekintélyes francia napilap, a Le Parisien azt írta, hogy a francia labdarúgó-bajnokság második helyén álló AS Monaco minden bizonnyal edzőt vált a szezon végén, és Claudio Ranieri utódja Paulo Bento lesz, a portugál szövetség meghosszabbította szerződését a szövetségi kapitánnyal.
Paulo Bento

Bento újabb két évvel meghosszabbította szerződését.

A szakember szerződése ugyan valóban lejárt volna a brazíliai futballvébé végén, de a 44 éves edzővel sikerült megegyezni, így aláírta újabb kétéves, a 2016-os Európa-bajnokságig szóló megállapodását.

A korábbi 35-szörös válogatott védekező középpályás 2005 és 2009 között a Sporting edzője volt, de a csapattal csak két kupát és két Szuperkupát nyert, bajnoki aranyat nem. Ennek ellenére 2010-ben őt választották szövetségi kapitánynak, irányításával az együttes elődöntőt játszhatott a két évvel ezelőtti, lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n, és csak büntetőkkel maradt alul a későbbi győztes spanyolokkal szemben.

“Nagy megtiszteltetés és büszkeség, hogy továbbra is a hazámat szolgálhatom” – nyilatkozta kissé fennkölten Bento. “Sohasem titkoltam, hogy szeretem a munkámat, jól érzem magam a válogatott élén, és azt hiszem, hasznára lehetek a csapatnak.”

Fernando Gomes, a szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a kritériumok összessége, és nemcsak az eredmények alapján kell értékelni egy szakembert, és ezek alapján Bento a megfelelő választás. “Örülünk, hogy folytatja a projektet, amelyből nemcsak a felnőtt válogatott, de az utánpótlás korosztályok is profitáltnak. Hisszük, hogy a következő két évben sikerül tovább fejlődni, és ennek a vébén, de legkésőbb az Eb-n meg is látszik majd az eredménye” – mondta Gomes.

Portugália a világbajnokságon Németországgal, Ghánával és az Egyesült Államokkal került egy csoportba, és a június 16-i nyitányon a németekkel kezd majd. Portugália győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Németország sikerére 1.90 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply