Az osztrák keretben egy meglepetés

2016. May 13. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

David Alaba
Kihirdette 24 fős keretét Marcel Koller, az osztrák szövetségi kapitány, aki egyetlen újoncot sem válogatott be, csak a rutinos játékosokra számít.

A meglepetést a salzburgi támadó középpályásnak, Valentino Lazarónak meghívása jelentette, a 20 éves játékos eddig négy bajnoki aranyat és három kupagyőzelmet ünnepelhetett klubjával, és volt már négyszer is válogatott, de 2014 októbere óta nem lépett pályára a nemzeti csapatban. Ezzel viszont a Nürnbergben játszó Guido Burgstaller kimaradt, és a szakvezetés csak a tartalékok között veszi számításba.

Rajta kívül még egy olyan játékos van, aki az osztrák Bundesligában edződik, az Austria Wien kapusa, Robert Almer, tizenhatan – köztük a csapatkapitány David Alaba (Bayern München) – viszont a német első és másodosztályban futballozik.

“A jól bevált csapatra építünk” – jelentette ki Koller, akinek május 31-ig kell még egy játékosától megválnia. Ausztria a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon a magyarokkal, az izlandiakkal és a portugálokkal szerepel azonos csoportban. Első mérkőzését június 14-én, Bordeaux-ban éppen Magyarországgal vívja, győzelmére a szorzó 1.85, a döntetlenre 3.40, míg Bernd Storck együttesének sikerére 4.33.

Ausztria egyébként május 22. és 30. között a svájci Laaxban edzőtáborozik, május 31-én, Klagenfurtban Málta, június 4-én, Bécsben pedig Hollandia ellen vív felkészülési mérkőzést.

Az osztrák válogatott kerete:

 

  • Kapusok: Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
  • Védők: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev), Christian Fuchs (Leicester), Garics György (Darmstadt), Martin Hinteregger (Mönchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham)
  • Középpályások: David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Valentino Lazaro (Salzburg), Marcel Sabitzer (Leipzig), Alessandro Schöpf (Schalke)
  • Csatárok: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (Basel)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply