Az év hetedik Real-Atlético csatája következik

2014. September 13. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Juanfran
2014-ben már hetedszer csap össze egymással a Real Madrid és az Atlético Madrid együttese, ezúttal a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szuperrangadóján.

 

Igaz, ezt a jelzőt a tabellán elfoglalt helyek nem támasztják alá, hiszen az Atlético 4 ponttal a 6., a Real 3 ponttal a 10. helyen áll. Az egymás elleni idei meccseket tekintve a Real mérlege a jobb, a februári Király-kupa párharcot kettős győzelemmel, 5-0-s gólkülönbséggel nyerte, majd egy idegenbeli bajnoki döntetlen (2-2) után a Bajnokok Ligája döntőjében győzött úgy 4-1-re, hogy a 90. percig az Atlético érezhette magát győztesnek. Augusztusban, a hazai Szuperkupában is összemérték erejüket, a Bernabéu-stadionban elért 1-1-es döntetlen után az Atlético otthon 1-0-ra győzött.

“Sohasem léptünk pályára túlzott magabiztossággal sem a Real, se más csapat ellen. De az tény, hogy amióta nem kapunk ki sorozatban a rangadókon, azóta a derbik is szorosabb csatát ígérnek mindig” – nyilatkozta az Atletico védője, Juanfran.

Az együttesben egyetlen sérült van, Cristian Rodriguez, az uruguayi szélső mindössze 24 percet játszott a Dél-Korea elleni hétfői válogatott mérkőzésen, és vádlisérülése miatt kérdéses a szereplése a rangadón.

A hazaiaknál nem biztos Cristiano Ronaldo szereplése sem, távollétében a portugál válogatott sokkoló, 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán Albániától, ami az edző, Paulo Bento állásába került. De a spanyol sajtó szerint Ronaldo szombati játékára azért van némi remény, az biztos, hogy a térdműtéten átesett Sami Khedira nem játszik.

Az Atlético edzője, Diego Simeone tagadta, hogy csapata erőszakos futballt játszana. “A csapat játékstílusa egy természetes utat követ, hiszen manapság a futball a sok testi kontaktusról szól. Nem vagyunk erőszakos csapat, egyszerűen szeretjük nyomás alá helyezni az ellenfelet, és lehető legintenzívebben futballozni.”

A Real Madrid esti győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.75, míg az Atlético Madrid idegenbeli sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply