Négy éve nem kapott ki Liverpoolban a Villa

2014. September 13. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Gabriel Agbonlahor
Négy éve nem kapott ki a Liverpool vendégeként az Aston Villa labdarúgócsapata, és a birminghamiek most is reménykedve várják a szombat esti csatát.

 

Három forduló után ugyanis a vendégek még veretlenek, a Stoke City (1-0) é a Hull City (2-1) legyőzése mellett 0-0-t játszottak a Newcastle együttesével, ezzel szemben a Liverpool a Southampton (2-1) és a Tottenham elleni (3-0) siker mellett 3-1-re kikapott a Manchester City otthonában. Persze a Villánál is tudják, hogy az első három forduló mit sem ér, ha a következő öt meccsen nem szereznek pontokat, márpedig a Liverpool után sorozatban az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City és az Everton következik majd.

A hazaiaknál a legjobb csatár, Daniel Sturridge még az angol válogatott edzőtáborában megsérült, így minden szem Mario Balotellit figyeli majd, az olasz támadó ugyanis minden bizonnyal bemutatkozik a hazai közönségnek. De felépült sérüléséből a nyáron igazolt Adam Lallana is, aki szintén debütálásra vár.

A vendégeknél ugyancsak első meccsére készül a Manchester United kölcsönvett Tom Cleverley, Ron Vlaar szereplését vádlisérülése teszi kétségessé, míg Jores Okore térdproblémái miatt marad ki minden bizonnyal.

A Villa 2010 decembere óta nem kapott ki az Anfield Roadon (akkor 3-0-ra nyertek a hazaiak), azóta két döntetlen (1-1, 2-2) és egy 3-1-es győzelem áll a neve mellett, de Paul Lambert menedzser sem irányított még vesztes csapatot a Liverpool vendégeként.

A csata érdekessége, hogy a legutóbbi hat, egymás elleni mérkőzésen nem tudott nyerni a pályaválasztó. Összességében ez lesz a 187. összecsapás a felek között, a Liverpool 91, az Aston Villa 55 győzelmet számlál, 40 alkalommal pedig döntetlen volt az eredmény.

A Liverpool hazai győzelmére 1.30 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a Villa sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply