Az Austria edzőt keres

2015. May 13. Wednesday in Egyéb, Hírek

Felix Magath
A két éve még bajnok, a tavalyi negyedik helyet követően azonban a 2014-15-ös idényt a legjobb esetben is csak a hatodik helyen zárhatja az Austria Wien futballcsapata, mely gőzerővel keresi új edzőjét a következő szezonra.

A klub legutóbbi két aranyérmének (2005–06, 2012–13) sikerkovácsa Peter Stögel volt, kilenc éve sportigazgatóként – a szakmai munkát akkor Frenk Schinkels irányította -, két éve pedig vezetőedzőként örülhetett. Az Austria pechjére azonban 2013 nyarán elfogadta az 1. FC Köln ajánlatát, a bécsiek pedig azóta nem találtak rá az igazira. Nenad Bjelica és Herbert Gager után tavaly nyáron Gerald Baumgartner ült le a kispadra, őt idén március 22-én Andreas Ogris váltotta.

A helyi sajtóban sokáig tartotta magát a hír, hogy Felix Magath lehet az új edző. A Bayern Münchent és a Wolfsburgot is Bundesliga-aranyhoz segítő szakember legutóbb Nagy-Britanniában dolgozott, de a Fulhamnél nem jött be az általa képviselt keménykezű rendszer.

A jelenleg munka nélkül álló 61 éves szakemberről a Kurier és a Standard már azt is tudni vélte, hogy a jelenlegi edzőt, Andreas Ogrist kéri fel segítőnek. A német Bild ugyanakkor azt írta, hogy esélyes a posztra Mirko Slomka is, de az Austria tárgyalási pozícióját ronthatja, hogy a Hannover is szeretné visszacsábítani egykori edzőjét. A harmadik szóba jöhető német tréner, Armin Veh, aki legutóbb a Stuttgart kispadján ült.

Az Austria vasárnap városi rangadót vív, győzelmére az odds, a döntetlenre , míg a második helyen álló, pályaválasztó Rapid sikerére szorzóval lehet fogadni.

Érdekesség, hogy a két klub eddig 310 tétmérkőzésen találkozott egymással 1911. szeptember 9-e óta, a Rapid 127-szer, az Austria 112-szer nyert, 71 mérkőzés pedig döntetlenül végződött. Ennél komolyabb múltra csak egy európai derbi tekint vissza, a glasgow-i Old Firm, a Rangers és a Celtic párharca 400 meccsnél jár.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply