Átalakul a Haladás kerete

2015. January 20. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Radó András
Komolyabb átalakítás előtt áll a Haladás labdarúgócsapata, amelyre rá is fér az erősítés. Az NB I eddigi 17 fordulója alatt mindössze 11 pontot gyűjtött az együttes, ezzel az utolsó előtti, kiesőhelyen áll, és jó tavaszt kell produkálnia a biztos bennmaradáshoz.

 

Artner Tamást október közepén menesztették, utódja, Szentes Lázár öt vereséggel nyitott (amelyek során a csapat gólt sem szerzett), majd az év utolsó bajnokiján a Kecskemét 3-1-es legyőzésével optimistábban mehetett téli pihenőre.

Szentes januárban jelezte, hogy megfelelő ajánlat ellenében élő szerződése ellenére hét labdarúgó is távozhat. így nem tart igényt Városi Viktorra, Kamíl Kopúnekre, Mursits Rolandra, Farkas Márkra, Nagy Olivérre, Zamostny Balázsra és Gyurján Bencére, akik már tíznapos törökországi edzőtáborba sem utaznak a kerettel.

Gyurján a múlt héten az osztrák másodosztályú St. Pöltennél szerepelt próbajátékon, jelenéleg a skót Motherwell teszteli. Ami biztos, hogy Dvorschák Gábor (Mezőkövesd) és Szakály Attila (ZTE) végleg, Andrij Jefremov pedig kölcsönben távozott (ő a szlovákiai Bős csapaába kerül).

Nagy Patrik a német Seligeportenből érkezett, Raffaele Alcibiadét a Honvéd adta kölcsön, de Szombathelyen köthet ki a győri Dudás Ádám és Leandro Martínez, a legutóbb Kispesten szerepelt Andrea Mancini, a pécsi Mohl Dávid, de próbajátékra érkezett Martínez öccse, Emanuel is.

A csapathoz olasz kapusedző, Andrea Mosconi is érkezett, és elképzelhető, hogy tanítványt is kap a Juventus román légiósa, Laurentiu Branescu személyében. A 20 éves, 194 cm magas játékost 2012-ben szerezte meg a torinói csapat a Ramnicu Valcea akadémiájáról, a 2013-14-es évadot a Serie B-ben, a Juve Stabia együttesében töltötte, tavaly január 31-én pedig a Virtus Lanciano játékosa lett.

Eddig azonban csak a kispadig jutott, a másodosztályú csapat kapujából a brazil Nicolas kirobbanthatatlan. A Serie B hatodik helyén álló Lanciano vasárnap Modenában lép pályára, a hazaiak győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.00, míg a vendégek sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply