Argentína legyőzte Belgiumot, és elődöntős

2014. July 6. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Gonzalo Higuain
Az argentin válogatott 1-0-ra legyőzte Belgiumot a vb negyeddöntőjében, a dél-amerikaiak győztes gólját Gonzalo Higuain szerezte az első félidőben.

 

Szerencsés körülmények között szerzett vezetést Argentína, a 8. percben egy indítás pattant meg egy belga védőn, a labda éppen Gonzalo Higuain elé került, aki a tizenhatoson kívülről kapásból a jobb alsóba lőtt. Az első félidőben megsérült a dél-amerikaiak egyik legjobbja, egy gyors kontra végén Angel di Maria kapott a combjához, néhány perccel később cserére is kényszerült. Az első félidőben Belgium nem tudott folyamatos játékot kialakítani, az argentin védelem könnyedén hárította a próbálkozásokat.

A szünet után sem változott a kép, hiába birtokolta a labdát többet az európai együttes, a középpályán elfogyott Marc Wilmots csapatának a tudománya. Sőt, az 54. percben Higuain már a második gólját szerezhette volna, de labdaátvétel után a tizenhatoson belülről a lécet találta csak el.

Belgium nem volt képes az argentinok mögé kerülni, míg az ívelgetések túlnyomó része haszontalan volt a túlerővel szemben, és Wilmots cseréi sem hoztak új lendületet. A hosszabbítás perceiben Messi végleg eldönthette volna az összecsapást, majd a túloldalon Romelu Lukaku egyenlíthetett volna, az eredmény azonban maradt 1-0 az argentinok javára.

Argentína ellenfele a Hollandia-Costa Rica negyeddöntő győztese lesz a legjobb négy között.

A másik ágon már kialakult az elődöntő párosítása, a rendező Brazília ellenfele Németország lesz. Arra, hogy a brazil-német meccs döntetlen után tizenegyesekkel dől el, 6.00 az odds, míg arra, hogy Németország szerzi a meccs első gólját, 1.95 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply