Angol védőt igazolt Portugáliából a Tottenham

2014. August 3. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Eric Dier 5 millió euróért igazolt az észak-londoni egyesülethez a Sportingból, a védő 14 év után tér vissza szülőföldjére.

Roberto Soldado

A mindössze 20 éves Dier kapcsán a portugál és az angol klub már csütörtökön megegyezett, majd a játékos átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírta szerződését. A szombati bejelentés szerint a Tottenham 5 millió eurót fizetett a Sportingnak az angol játékjogáért.

“A Spurs egy nagyon erős klub, gyerekkorom óta örömmel néztem a csapat játékát, amely mindig támadófocit helyezte előtérbe. A következő szezonban mindenképpen az lesz a feladatom, hogy mielőbb megszokjam a Premier League ritmusát, kihozzam magamból a maximumot, és remélem, hogy ez elég lesz egy jó szezonhoz” – jelentette ki Dier.

Dier Angliában született, de szüleivel hatéves korában költözött Portugáliába. A Sporting akadémiáján vált profi labdarúgóvá, az elmúlt két szezont pedig már teljes egészében a felnőttek között töltötte. Dier összesen 26 bajnokin erősítette a Sportingot, és már megszerezte első gólját is a felnőttek között. A labdarúgó annak ellenére sem tűnt el az angolok radarjáról, hogy az elmúlt 14 évet Portugáliában töltötte, végigjárta az angol korosztályos válogatottakat, jelenleg már az U21-es válogatott alapembere.

“Tudom, hogy ez nagyon furcsa dolog, elvégre kevés angol játszik külföldön, de én sem a foci miatt kerültem Portugáliába” – mesélt élettörténete fordulatairól a fiatal hátvéd.

A Tottenham a West Ham United otthonában kezdi meg az angol bajnokságot: a hazai győzelem oddsa 3.40, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 2.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply