Van Persie pihenéssel kezdi a szezont

2014. August 3. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Van Persie
Louis van Gaal bejelentése szerint a holland válogatott játékosa a szezon elején extra pihenőt kap. Az Oranje korábbi szövetségi kapitánya a támadó hosszúra nyúlt nyaralásával magyarázta a mellőzést.

 

Robin van Persie jó teljesítményt nyújtott a bronzérmet szerző holland válogatottban a brazíliai világbajnokságon, majd a szabadsága után megkezdte felkészülését klubcsapatában. Van Gaal úgy döntött, hogy a jelentős tavaszi-nyári terhelés miatt extra pihenőt ad a játékosnak, aki nem vett részt az angol egyesület felkészülésének elején, s miután még nincs tökéletes állapotban, vezetőedzője a Premier League kezdetén nem számít Van Persie játékára.

“Robin minden meccsen játszana szíve szerint, de ezzel éppen így van a keret többi 30 játékosa is. Ehhez a játékosoknak el kell végezni a munkájukat az edzéseken, márpedig Van Persie-nek ismét teljes intenzitású edzésekre lesz szüksége, mielőtt ismét pályára lép” – mondta Van Gaal, aki hozzátette, hogy Van Persie hétfőtől ismét a megszokott edzésmunkát kapja, viszont biztosan nem lép pályára a Valencia elleni felkészülési meccsen augusztus 12-én.

“Az első Premier League-fordulóban sem fog játszani, és előre tudom, hogy ezért majd sok kritika ér, de tudom, mit kell tenni olyan esetben, ha egy játékos három hétig nem edz” – jelentette ki Van Gaal.

A holland menedzser szavai szerint Van Persie kihagyja a Swansea City elleni hazai nyitómeccset: a United-győzelem oddsa 1.40, a döntetlenre 4.75, a vendégek sikerére 7.00 a szorzó.

A két csapat elmúlt szezonban lejátszott mindkét bajnokiját a Manchester United nyerte, az FA-kupából viszont a Swansea jutott tovább.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply