A walesi válogatott Bale nélkül készül

2016. May 11. Wednesday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Gareth Bale
A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman megnevezte azt a 29 játékost, akire számít a május 24-29-e közötti portugáliai edzőtáborban.

A keret érdekessége, hogy nem szerepel benne Gareth Bale, aki igazoltan lesz távol: május 28-án a Real Madrid színeiben egy milánói Bajnokok Ligája-döntő vár rá az Atlético Madrid ellen. A Real győzelmére a szorzó 2.50, a döntetlenre 3.00, míg az Atlético sikerére 3.00.

Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham), Adam Matthews (Sunderland), valamint a Liverpool kapusa, Danny Ward annak ellenére tagja lesz a Portugáliába utazó delegációnak, hogy mindannyian sérüléssel bajlódnak.

A legnagyobb meglepetést Wes Burns meghívása jelenti, 2015 októberében ugyan volt már kerettag, de eddig csak az U21-es válogatottban mutatkozhatott be. A Bristol City játékosát ráadásul a klub februárban kölcsönadta a harmadik ligában szereplő Fleetwood Townhoz, ahol 11 bajnokin öt gólt szerzett.

De a szintén harmadosztályú Walsallban szereplő Tom Bradshaw favorizálása is meglepetés, a csatár márciusban debütált, és eddig mindössze azt a 17 percnyi játéklehetőséget tudja felmutatni a nemzeti csapatban.

Kimaradt viszont a bő keretből Shaun MacDonald (Bournemouth), Lee Evans (Bradford City) és Andrew Crofts (Gillingham). A végső, 23-as névsort május 31-ig kell megneveznie Coleman kapitánynak.

A walesi válogatott kerete:

 

  • Kapusok: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Owain Fon Williams (Inverness)
  • Védők: Ben Davies (Tottenham), Neil Taylor (Swansea), Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Swansea), James Chester (West Brom), Ashley Richards (Fulham), Paul Dummett (Newcastle), Adam Henley (Blackburn), Adam Matthews (Sunderland), James Collins (West Ham)
  • Középpályások: Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham), Joe Allen (Liverpool), David Cotterill (Birmingham City), Jonathan Williams (Crystal Palace), George Williams (Fulham), Andy King (Leicester), Emyr Huws (Wigan), Dave Edwards (Wolves)
  • Csatárok: Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Tom Bradshaw (Walsall), Tom Lawrence (Leicester), Simon Church (Nottingham), Wes Burns (Fleetwood).

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply