A Tottenham angoljaiból világsztárok válhatnak

2016. April 10. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Harry Kane
Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere szerint fiatal angol játékosai egy napon olyan magasságokba emelkedhetnek, mint a Manchester United 1992-es kerete.

A csak “Class of 92″-nak becézett társaságba olyan labdarúgók tartoztak a Manchester Unitednél, mint David Beckham, Ryan Giggs vagy Paul Scholes. Mindannyian világsztárok lettek, klubjukban meghatározó szerepet töltöttek be hosszú éveken keresztül, és Beckhamet leszámítva más klubban nem is fordultak meg. Ők már azóta már visszavonultak, viszont könnyen elképzelhető, hogy az angol labdarúgás új klasszisai Londonból kerülnek majd ki.

A Tottenham ugyanis fantasztikusan szerepel idén a bajnokságban, köszönhetően javarészt a fiatal angol játékosoknak: Harry Kane-nek, Dele Allinak, Eric Diernek, Kieran Trippiernek, Danny Rose-nak és Ryan Masonnek. Fiatal koruk ellenére alapembernek számítanak klubjuknál, ráadásul amíg Kane a gólkirályi címért verseng, addig Alli első PL-szezonjában olyan magabiztossággal teljesít, mint ha már 20 éve kergetné a bőrt az angol élvonalban.

A Spurs vasárnap a Manchester United gárdáját fogadja a bajnokság 33. fordulójában. Nem véletlen, hogy az újságírók megkérdezték Pochettinót arról, hogy véleménye szerint Kane és társai Beckhamék nyomdokaiba léphetnek-e egy napon.

“Igen, miért ne?” – kérdezett vissza az argentin szakember. “Időt kell még nekik adnunk, hogy keményen dolgozzanak, aminek köszönhetően fejlődnek is. De azt hiszem, hogy már eddig is bizonyítottuk, van potenciál a srácokban, komoly minőséget képviselünk.”

Kane 22 góljával jelenleg vezeti is a góllövőlistát, míg a második helyen a Leicester City sztárja, Jamie Vardy áll. Éppen utóbbi csapatát üldözi a Spurs a bajnoki címért folyó küzdelemben, hátránya jelenleg hét pont. Az MU ötödik a tabellán, és azért harcol, hogy jövőre ott legyen a Bajnokok Ligájában.

A Tottenham Hotspur sikerére a szorzó 2.00, míg a döntetlenre 3.50, a vendég Manchester United győzelmére pedig 4.10.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply