A skót bajnoknál folytatja Brendan Rodgers

2016. May 21. Saturday in Egyéb, Hírek

Brendan Rodgers
A Celtic pénteken nevezte ki Brendan Rodgers-t vezetőedzőnek, a Liverpooltól októberben menesztett szakember egyéves szerződést írt alá a skót bajnokkal.

A skót gárda simán végzett idén is hazája pontvadászatának az élén, a Celtic 15 ponttal előzte a második helyen záró Aberdeent, gólkülönbsége pedig +62 volt a bajnokság végeztével. A sima siker zsinórban az ötödik diadal volt a skót bajnokságban, ennek ellenére már tavasszal biztossá vált, hogy Ronny Deila vezetőedző távozik. A norvég szakember munkájával messzemenőkig elégedett volt a klub, ám ő a váltás mellett döntött.

A Celtic pénteken jelentette be, hogy már meg is találta Deila utódját, a kispadra Brendan Rodgerst szerződtette az egyesület. A szakembert még októberben menesztette a Liverpool.

“Nagyon elégedett vagyok a kinevezésemmel, ez egy hatalmas elismerés. Mindig követtem a Celticet, és az, hogy ennek a remek klubnak lehetek a tagja, egy igazi álom megvalósulását jelenti nekem. Mindent beleadok, hogy a legjobb tudásomat hozzam” – jelentette ki Rodgers.

“Nagyon boldogok vagyunk Brendan kinevezésével, hatalmas volt a választék, és mi egészen biztosak vagyunk benne, hogy jól választottunk” – mondta a klub első embere, Ian Bankier.

A Celtic elnöke azt is bejelentette, hogy az új vezetőedző egyelőre csak 12 hónapra kötelezte el magát, de sikeres együttműködés esetén meghosszabbítható a megállapodás.

A Celtic már megnyerte a skót bajnokságot, ugyanakkor a bajnoki küzdelmek még nem értek véget, a rájátszásban vasárnap a Kilmarnock ellenfele a Falkirk lesz: a Kilmarnock sikerére a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.50, a Falkirk győzelmére 3.00.

Az első meccset 1-0-ra nyerte a másodosztályban szereplő Falkirk hazai pályán.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply