A Sevilla történelmi csúcsra tör

2015. May 7. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Daniel Carrico
Negyedszer hódítja el története során a kupát az Európa Liga címvédője és ezzel az első ilyen csapat lehet, ebben a Fiorentina akarja megakadályozni az elődöntőben.

A Sevilla tíz évvel ezelőtt már végrehajtotta a bravúrt, amellyel idén is kacérkodik, vagyis megvédeni nemzetközi kupaelsőségét. Akkor a 2005/2006-os szezon után egy évvel ismét a Sevilla játékosai emelhették magasba a trófeát, néhány évvel később pedig ismét a címvédés kapujában a gárda.

A tavalyi döntőben a Benficát legyőző alakulat ebben a sorozatban már elődöntős, csütörtökön pedig a Fiorentina ellen lép pályára a döntőbe jutásért rendezett kör első meccsén. A sevillai első meccs előtt a spanyolok francia játékosa, Timothee Kolodziejczak tisztában van a feladat súlyával.

“Ez egy nagyon fontos meccs a szurkolóknak és nekünk egyaránt. Nehéz meccs lesz, mert bár nagyon elhivatottak vagyunk, tisztában vagyunk a Fiorentina erejével is. Ennek a csapatnak nincs favoritja, jobban mondva kettő is van” – utalt a kiegyensúlyozott erőviszonyokra Kolodziejczak.

A Fiorentina ugyanakkor rossz sorozatát a hétvégén tudta lezárni, négy elvesztett bajnoki után tudott ismét győzni.

“Ez a győzelem visszahozta az önbizalmunkat, az ötödik helyre vágyunk a bajnokságban, de most minden gondolatunk az EL-elődöntőben jár” – mondta Vincenzo Montella, a firenzeiek vezetőedzője.

A Sevilla a hétvégén hazai pályán 3-2-re kikapott a Real Madridtól.

A Sevilla csütörtöki sikerének az oddsa 4/5, a döntetlenre 14/5, a Fiorentina győzelmére 15/4 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply