A Pécs papíron bebiztosíthatná a bennmaradást

2015. May 16. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Szatmári Lóránd
Ha megnyeri szombati bajnokiját a Pécs, úgy papíron kiharcolja a bennmaradást. A Dunaújváros elleni siker azonban elképzelhető, hogy mit sem ér majd, a klub ugyanis nem kapta meg a 2015-16-os szezonra az induláshoz szükséges licencet, azaz nagy valószínűség szerint elbúcsúzik az élvonaltól.

A pécsiek azonban még reménykednek a Magyar Labdarúgó Szövetség jóindulatú döntésében, ebben bízik a csapat horvát edzője, Robert Jarni is. A vb-bronzérmes szakember elárulta, hogy az öltözőben csak annyit beszéltek egymás között, hogy amennyire lehet, kizárják a körülményeket. “Szombaton végre bebiztosíthatjuk a bent maradást, ezért fogunk küzdeni. Ez a klub, ez a csapat az NB I-be való, szerintem ezt bizonyítottuk is az eddigi játékunkkal” – nyilatkozta.

Artner Tamás viszont úgy véli, a Pécs játékstílusa fekszik nekik, így idegenben is lesz esély a győzelemre.„Nagyon abszolút hatpontos találkozó vár ránk. A Pécs biztosan arra készül, hogy egy hazai győzelemmel bebiztosítsa a bennmaradást. De mi ezt nem fogjuk engedni. A Pécs jó csapat, a játékstílusa azonban fekszik nekünk. Ha olyan felfogásban játsszunk, mint legutóbb, de pontosabbak leszünk, akkor megnyerhetjük ezt a ki-ki meccset” – mondta a Dunaújváros szakvezetője.

A hazaiaknál a két horvát belső védő, Danijel Romic és Andrej Causic sérült, számukra a szezon biztosan véget ért már. De Nagy József és Gőcze Gergő játéka is kérdéses. Újvárosi oldalon a jamaicai védőre, Rafa Wolfe-ra és a csatár Sóron Tiborra biztosan nem számíthatnak.

A hazaiak győzelmére 11/10 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a Dunaújváros idegenbeli sikerére 12/5 szorzóval lehet fogadni. A novemberi mérkőzést a fejér megyei együttes úgy nyerte meg 3-2-re, hogy a 79. percig még a pécsieknél volt az előny.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply