A második kalapba került a magyar csapat

2014. January 24. Friday in Hírek, Magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatottat a második kalapból sorsolják majd ki a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői előtt. A franciaországi tornára kvalifikáló csoportokat február 23-án, Nizzában sorsolják.
Pintér Attila

Pintér Attila együttese a második kalapból vár ellenfelekre.

Nagyon jó pozícióba került a magyar válogatott a kontinens selejtezőinek sorsolásán. Az európai szövetség (UEFA) oldalán pénteken közzétett beosztás szerint Magyarország a második kalapból várhatja a sorsolást. Ebben a kalapban szerepel még Ukrajna, Horvátország, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország és Írország.

Az elvileg eggyel gyengébb, 3. kalapba a következő csapatok kerültek: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország. Az első kalapban a címvédő Spanyolország, továbbá Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália és Oroszország mellett kisebb meglepetésre ott van Görögország és Bosznia-Hercegovina is.

A selejtezősorozatban 53 csapat indul, ezeket kilenc csoportba sorsolják majd, nyolc hatosba és egy ötösbe. Utóbbiba a házigazda franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe, ők csak felkészülési meccseket játszanak majd az ellenfelekkel. Politikai okokból a most először induló Gibraltárt, illetve Spanyolországot nem sorsolják össze, s ugyanígy járnak el Azerbajdzsán és Örményország esetében. Oroszország és Grúzia viszont vállalta, hogy ha egy csoportba kerülnek, játszanak egymás ellen.

A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik automatikusan továbbjut a most először 24 csapatos tornára, míg a másik nyolc harmadik helyezett oda-visszavágós alapon pótselejtezőn dönt a fennmaradó négy továbbjutó hely sorsáról.

Arra, hogy a spanyolok megvédik címüket a 2016-os Eb-n, 4.50 a szorzó, a németek végső győzelmére 4.50, a hollandokéra pedig 12.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply