A magyar válogatottban a főszerep a fizikális felkészítésé

2016. May 10. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Bernd Storck
Bernd Storck szövetségi kapitány hétfőn délelőtt 13 játékosnak tartott edzést a telki edzőközpontban, ezzel megkezdődött a magyar csapat közvetlen Eb-felkészülése.

A magyar élvonalbeli bajnokság véget ért, így a válogatott keret itthon játszó labdarúgói már most a szakmai stáb rendelkezésére állhatnak. A magyat csapat így az első között kezdte meg a közös munkát az Eb-re, ami később előnyt jelenthet a riválisokkal szemben, még akkor is, ha egyelőre csak szűk keret gyakorol együtt.

Hétfőn este futottak be Telkibe a szombati Magyar Kupa-döntő résztvevői, akik néhány fiatal tehetséggel kiegészülve, kedden útra kelnek Ausztriába, a válogatott edzőtáborába.

A szövetségi kapitány hétfőn kijelentette: a következő napokban elsősorban a fizikális felkészítés kerül fókuszba, a csapat itthon játszó tagjainak ugyanis le kell dolgozniuk azt a hátrányt, ami a hazai bajnokságban való részvétel miatt éri őket a magasabb szintű pontvadászatban edződő riválisokkal szemben.

“Erőnléti edzésekkel igyekszünk zárkózni, és bár jól halad a munka, az eddig elvégzett tesztek azt mutatják, hogy nem dőlhetünk hátra. Az erőnlét lesz az alfája és ómegája az Eb-szereplésnek, hiszen négynaponként kell kimerítő mérkőzéseket játszani Franciaországban. Nagyon fontos, hogy a kupadöntő előrehozásával már most intenzíven együtt tudunk dolgozni, ez mindenképpen előnyt jelenthet számunkra a riválisokkal szemben” – jelentette ki Storck.

Az ausztriai edzőtáborozás során a május 20-i, Elefántcsontpart elleni összecsapásra is készül a gárda, ezen a találkozón azok a játékosok kapnak lehetőséget, akik az előző meccseken kevesebb szerepet kaptak.

A magyar válogatott június 14-én Ausztria ellen lép pályára az Eb-n, az osztrák győzelemre a szorzó 1.80, a döntetlenre 3.50, a magyar diadalra 4.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply