Visszatérhet Vermaelen az utolsó mérkőzésekre

2016. May 10. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Thomas Vermaelen
Thomas Vermaelen a szezon jelentős részét kénytelen volt kihagyni sérülés miatt, ám a Barcelona bejelentése szerint az utolsó bajnoki előtt visszatérhet a keretbe.

Thomas Vermaelen nagy reményekkel igazolt két éve az Arsenalból a Barcelonába, ám két év alatt nem volt képes biztos helyet kialakítani magának a katalánok kezdőjében. A belga labdarúgó az elmúlt idényben egy bajnokin szerepelt, míg a jelenlegiben 10-szer tudott csapata rendelkezésére állni.

Vermaelen legutóbb március 12-én lépett pályára tétmeccsen a Barcelona színeiben, azóta vádlisérülése miatt nem bevethető. A hátvéd egy edzésen szenvedett sérülést, az elmúlt két hónapban pedig esélye sem volt a visszatérésre. A spanyol bajnokságból már csak egy meccs van hátra, a Barcelona a Granada ellen biztosíthatja be a bajnoki címét, majd a Sevilla elleni kupadöntőben akár duplázhat is.

A katalánoknak minden bevethető játékosra szükségük lehet az utolsó két találkozón, így jó hír, hogy a belga labdarúgó ismét teljesen egészséges. Ezt a Barcelona hivatalos oldala jelentette be.

“Az orvosi stáb zöld utat adott Thomas Vermaelennek, hogy ismét edzésbe álljon. A belga játékos hosszú ideje bajlódott sérült vádlijával”– szól a hivatalos közlemény.

Az Arsenal egykori labdarúgója minden sorozatot figyelembe véve is csak 20 találkozón tudott pályára lépni.

A 16. helyezett Granada szombati sikerére a szorzó 21.00, a döntetlenre 9.00, a Barcelona győzelmére 1.10. A két gárda őszi bajnokiját 4-0-ra nyerte hazai pályán a katalán csapat.

A katalánok egy ponttal vezetik a Primera Division tabelláját a Real Madrid előtt, az Atletico Madrid lemaradása három pont.

Forrás: Unibet

Leave a Reply