A magyar válogatott történelmi csúcsra érkezett

2015. December 4. Friday in Hírek, Magyar válogatott

Bernd Storck
A nemzetközi labdarúgó szövetség csütörtökön közzétette a legfrissebb világranglistát, melyen a magyar válogatott a huszadik helyen áll.

A magyar válogatott a FIFA-ranglista 1993-as bevezetése óta még sosem állt ennyire jó pozícióban, eddigi legjobb helyezése a 27. volt, amit még 2011-ben, Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt ért el. Később mélyrepülésbe kezdett, tavaly ősszel már csak az 54. helyen jegyezték, de Dárdai Pál kapitányi kinevezése után elkezdett egyre feljebb kapaszkodni a rangsorban, novemberben már a 33. helyen állt.

Az elmúlt hónapban az együttes oda-vissza legyőzte Eb-pótselejtezőn a norvégokat, ezzel jóval több pontot szerzett, mint bármely európai válogatott, a kontinens csapatainak zöme ugyanis nem játszott tétmeccseket novemberben. Érdekesség, hogy 2015-ben 313 pontot gyűjtött a magyar válogatott, ez Törökország után a második legjobb éves teljesítmény a világon.

A Bernd Storck vezette magyar válogatott nem fejezte be a munkát az idei évre, a bajnokság december 12-i zárását követően a szövetségi kapitány edzőtáborozásra hívja meg az itthon játszó kerettagokat, illetve azokat a labdarúgókat, akiknek még lehet esélyük az Európa-bajnoki keretbe kerülésre. Az Eb csoportjainak beosztását december 12-én tartják Párizsban.

A világranglistát egyébként továbbra is a belgák vezetik, az argentinok feljöttek a második helyre, míg a spanyolok három helyet javítva már a harmadikok.

A belgák Európa-bajnoki címére a szorzó 10.00, a németek elsőségére 4.00, a spanyolok végső diadalára 6.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply