A legjobbak között van a Spurs-védő

2016. January 3. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Toby Alderweireld
Az angol Tottenham Hotspur vezetőedzője, Mauricio Pochettino szerint csapata védője, Toby Alderweireld a liga legjobb belső védői közé tartozik.

A 26 éves belga még az Ajax játékosaként felhívta magára több angol nagycsapat figyelmét, de végül a spanyol Atletico Madridban kötött ki. Itt azonban csak epizódszerepek jutottak neki, így egy év után kölcsönbe került a Southamptonhoz. Bár a tengerpartiak szerették volna őt végleg is megszerezni, Alderweireld végül egy másik szigetországi klubot, a Tottenhamet választotta.

A londoniak 16 millió eurót fizettek a játékjogáért, és Pochettinónál olyannyira alapember lett, hogy egyetlen bajnoki mérkőzést sem hagyott ki, sőt, mindegyiket végigjátszotta. A Spurs csupán 15 gólt kapott, menedzsere tehát joggal nevezte a legjobbak között nyáron szerződtetett védőjét.

“Egyértelmű, hogy a liga legjobbjai közé tartozik, ezt tizenkilenc mérkőzés után bátran ki lehet jelenteni” – mondta az argentin szakember az Everton elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatón. “Könnyű most ezt mondani, mert megszokta a légkört, jó teljesítményt nyújt, aki ráadásul remek ember is. Jan Vertonghennel remek párost alkotnak. Számomra nagyon fontos, hogy a csapat mennyire képes megvédeni a nyomástól a belső védőket és a kapust. Fontos, hogy jó összhang legyen, és Toby rengeteget tesz azért, hogy hátul stabilak maradjunk.”

A Spurs vasárnap játszik majd az Evertonnal Liverpoolban. Amennyiben a hazaiak nyernek, úgy hat pontra megközelítik Pochettino legénységét. A vendégeknek is szükségük van azonban a három pontra, hogy tartsák a lépést a jelenlegi dobogósokkal: az Arsenallal, a Leicester Cityvel és a Manchester Cityvel.

Az Everton győzelmére a szorzó 2.80, míg a döntetlenre 3.50, a vendég Tottenham Hotspur sikerére pedig 2.62.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply