A Real edzője már Zidane

2016. January 5. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Rafael Benitez
A Primera Divisionban szereplő Real Madrid menesztette vezetőedzőjét, Rafa Benitezt, a helyére pedig a Castilla edzőjét, Zinedine Zidane-t nevezte ki.

A Real hátránya a bajnokságban mindössze négy pont a listavezető Atletico Madriddal szemben, a 32-szeres bajnok vezetői mégis úgy érezték, váltani kell. A “királyiak” az utóbbi hetekben nem várt vereségeket szenvedtek, a hétvégén pedig a Valencia otthonában játszottak döntetlent – ez pedig már sok volt a vezetőségnek, hétfőn Benitez helyére a tartalékcsapat edzőjét, Zidane-t nevezte ki.

Florentino Perez klubelnök az esti sajtótájékoztatón elmondta, nagyon nehéz szívvel köszönték meg a Valencia, a Liverpool, az Inter és a Napoli egykori edzőjének a munkáját, majd hozzátette, Zidane a legmegfelelőbb személy arra, hogy sikerre vezesse a csapatot.

“Zinedine mindenkinél jobban tudja, mit jelent a Real Madrid élén állni” – fogalmazott az elnök. “Egész karrierje során készen állt a legnagyobb kihívásokra. A világ egyik legjobb játékosa, és nálunk otthon érezheti magát. Zinedine, mostantól te vagy a Real vezetőedzője.”

“A mai nap nagyon fontos számomra, sokkal izgatottabba vagyok, mint amikor játékosként kerültem a klubhoz” – mondta Zidane. “Szívvel-lélekkel fogom végezni a munkámat, hogy minden jól alakuljon.”

A francia klasszis, aki játékosként mindent megnyert, 2006-ban vonult vissza a Realból. Karrierjét Cannes-ban kezdte, de 1992-ben már a Bordeaux játékosa volt. Négy évvel később az olasz Juventus szinte aprópénzt fizetett érte, 2001-ben a Real már több mint 73 millió eurót utalt a torinóiaknak a játékjogáért. Zidane január 9-én mutatkozik be vezetőedzőként a madridiak kispadján, az ellenfél a Deportivo lesz.

A Real Madrid győzelmére a szorzó 1.14, míg a döntetlenre 8.50, a vendég Deportivo La Coruna sikerére pedig 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply