A Haladás tartalékosan is nyerne

2015. May 14. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Radó András
A Haladás és a Nyíregyháza labdarúgócsapata furcsa helyzetben lép pályára az NB I-es bajnokság 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazaiak az utolsó előtti helyen állnak, és ha nem sikerül három pontot szerezniük, akkor lassan megbarátkozhatnak a kiesés gondolatával, noha a klub megkapta a 2015-2016 évi klublicencet a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

A Nyíregyháza ugyanakkor már matematikailag is kiharcolta a bennmaradást – 11 pont az előnye az utolsó két helyezett előtt -, ugyanakkor nincsen licence, azaz jelen állás szerint a következő szezont nem az első osztályban kezdi meg.

A Haladásnál tisztában vannak azzal, hogy a Nyíregyháza hat tavaszi, idegenbeli bajnokija közül hármat megnyert, egyszer döntetlent játszott (a Paks ellen) és csupán a bajnok Videotontól, illetve a Dunaújvárostól kapott ki.

“Ellenfelünk nagyon egységes, igazi küzdő csapat, amely képes az utolsó percekben is gólt szerezni” – elemezte a nyírségiek játékát Mészöly Géza, aki egy hete egy győri, 3-2-es vereséggel mutatkozott be a Haladás kispadján. “Sajnos nekünk komoly gondot okoz a belső védőink hiánya. Fehér Zoltán, Jagodics Márk és Devecseri Szilárd is sérült, de nem számíthatok Arnaud Bühlerre, Tihanyi Olivérre, Katona Mátéra és Tóth Martinra sem. De nem sopánkodunk, inkább arra koncentrálunk, mit kell tennünk ahhoz, hogy nyerjünk” – nyilatkozta.

A vendégeknél a kapus Balogh János hiányzik majd, aki az Újpest ellen sérült meg. Szerencsére nem porckorongsérv, csak lumbágó gyötri, de így sem játszhat.

Mátyus János edző elmondta, szeretnék folytatni a jó idegenbeli teljesítményt, és bár a Haladásnak nagyon nagy a tét, akkor is nyerni akarnak.

A Haladás hazai sikerére 1/1 az odds, a döntetlenre 23/10, míg a Nyíregyháza idegenbeli győzelmére 9/4 szorzóval lehet fogadni. A nyírségiek két éve nyertek idegenben a Magyar Kupában, a bajnokságban azonban emberemlékezet óta nem szereztek pontot Szombathelyen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply