A döntőben a harmincmillió forint is a tét

2015. May 18. Monday in Hírek, Magyar kupa

A Groupama Arénában rendezik meg szerda este a Ferencváros-Videoton labdarúgó Magyar Kupa-döntőt, amelynek győztese 30 millió forinttal gazdagodik.
Labdarúgó NB I - Sajtótájékoztató a Magyar Kupa döntõje

Budapest, 2015. május 18. A labdarúgó Magyar Kupa trófeája a május 20-i döntő beharangozó sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2015. május 18-án. A bajnokság fináléjában a Videoton és a Ferencváros csap össze. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20150518004

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a bajnoki tabellára pillantva egyértelmű, hogy az MK döntőjét a jelenlegi két legjobb hazai csapat vívja majd. Jelezte, a kapunyitás 14 órakor lesz, 15 órától pedig az Amatőr Kupa fináléjára kerül sor Sajóbábony és Jászapáti csapatai között, a Ferencváros-Videoton meccs 20 órakor kezdődik.

Sipos Jenő hozzátette, az Amatőr Kupa győztese egymillió forinttal lesz gazdagabb, s azért ez a két együttes vívja a döntőt, mert a sorozatban ez a két gárda jutott az amatőr csapatok közül a legtovább.

Az MK fináléját Iványi Zoltán vezeti majd, s ha a rendes játékidő döntetlennel ér véget, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás következik, majd szükség esetén büntetőrúgásokkal dől el a kupa sorsa.

Gyurcsó Ádám, a már bajnok Videoton szélsője kiemelte, hogy teljes erőbedobással készülnek a meccsre, szeretnének ugyanis visszavágni az FTC-nek a 2013-as Ligakupa-döntőben Fehérváron elszenvedett 5-1-es vereségért.

Dibusz Dénes, a bajnokságban második FTC kapusa azt mondta, a szezon előtt az volt a céljuk, hogy vagy a bajnoki címet vagy a kupát megnyerjék, de az előbbire már nincs esélyük. Jelezte, hogy az egész csapat izgatottan várja a szerda estét, különösen azért, mert a Fradi 2004 óta nem tudta elhódítani a trófeát.

A két futballista egyetértett abban, hogy óriási taktikai harc lehet a pályán, így előfordulhat, hogy kevés gól születik majd, s mindketten kiemelték: bíznak abban, hogy sokan kilátogatnak majd a Groupama Arénába.

A 75. MK-döntőre szombatig 9000 jegy kelt el.

skt \ sgg \ sag

MTI 2015. május 18., hétfő 13:22

Related Articles

Leave a Reply