A Debrecen nem bírt a Péccsel

2015. April 4. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A címvédő és dobogós helyekért küzdő Debrecen gól nélküli döntetlent ért el a bennmaradásért harcoló Pécs otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

 

A hajdúságiak a mostani pontvesztéssel komoly lépéshátrányba kerültek, ugyanis a jelenleg ezüstérmes Ferencvárossal szemben öt pontra nőtt a hátrányuk, a később pályára lépő MTK pedig győzelmével hat pontra is elhúzhat. A mecsekaljaiaknak sem volt jó a döntetlen, mert nem tudtak eltávolodni a kieső zónától, mindössze három ponttal előzik meg a vasárnap játszó Budapest Honvédot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

PMFC-Matias – DVSC-TEVA 0-0

Pécs, 1500 néző, v.: Németh Á.
kiállítva: Mihelic (69.), Sidibe (90.)
sárga lap: Márkvárt (64.), illetve Bouadla (15.), Mihelic (67., 69.)

  • PMFC-Matias: Poleksic – Pauljevic, Balogh B., Causic, Uzoma (Tadejevic, 92.) – Rácz (Kővári, 80.), Márkvárt, Horváth A. (Frőhlich, 72.), Weitzer, Szatmári – Makriev
  • DVSC-TEVA: Novakovic – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Mihelic, Varga J., Bouadla (Bódi, 76.), Szakály P. – Sidibe, Tisza (Kulcsár T., a szünetben)

Alacsony színvonalú első félidőt láthatott a közönség, amelynek közel félórát kellett várnia az első kapura lövésre. A játékrész hajrájában a Pécs volt veszélyesebb, de Novakovic védéseinek köszönhetően a hajdúságiak megúszták bekapott gól nélkül a szünetig hátralévő időt.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Pécs játszott gólratörőbben, a Debrecen pedig semmi veszélyt nem jelentett a rivális kapujára. A hazaiak fölénye csak fokozódott, miután Mihelic három perc alatt két sárga lapot kapott, s így kiállította a játékvezető. A Pécs bár mindent megtett a győztes gól megszerzéséért, de emberelőnye ellenére sem járt sikerrel, azaz meg kellett elégednie a döntetlennel és az ezzel járó egy ponttal.

sgj \ sgg \ kpl

MTI 2015. április 4., szombat 18:06

Related Articles

Leave a Reply