A Budapest Honvédnál nincs kitűzött cél

2014. February 28. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Nincs bajnoki helyezésre vonatkozó kitűzött cél a Budapest Honvédnál, ahogy Marco Rossi vezetőedző fogalmazott a labdarúgóklub csütörtöki sajtótájékoztatóján, csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, s arra mindig úgy készülnek, mintha az a Bajnokok Ligája döntője lenne.

 

George F. Hemingway tulajdonos szerint a “fenyegetettségtől”, amit az elvárás jelenthet, nem szokott jobban teljesíteni egy gárda sem, ezért nem látja szükségét egy konkrét cél megfogalmazásának. Azt ugyanakkor hozzátette, maximalista emberként minden meccsen azt szeretné, hogy győzzön a csapata, azt viszont el is várja, hogy mindenki a tőle telhető legtöbbet tegye meg a siker érdekében.

Az OTP Bank Liga kilencedik helyén álló kispesti gárda hét futballistával erősítette meg a keretét a téli átigazolási időszakban, köztük a legismertebb az egyszeres olasz válogatott csatár, Emiliano Bonazzoli, aki 48-szor volt eredményes a Serie A-ban.

“Bonazzoli rendkívül nagy hasznára lehet a csapatnak, mert egy ízig-vérig profi játékos, aki jó példát mutathat a fiataloknak, ugyanis ő elsőként érkezik az edzésre és utolsóként távozik” – mondta a 35 éves támadóról Rossi, aki megjegyezte, honfitársa nagy motivációval érkezett Magyarországra.

Rajta kívül még egy olasz csatár, Arturo Lupoli és egy panamai védő, Ariano Navarro érkezett külföldről, a másik négy labdarúgó – Prosser Dániel, Daru Bence, Koszta Márk és Gazdag Dániel – a klub utánpótlás-nevelő intézményéből, a Magyar Futball Akadémiáról (MFA) került a felnőtt csapathoz.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány arról beszélt, hogy egy éve ilyenkor is voltak közöttük “új arcok”, akiknek köszönhetően a klub húsz év után ismét dobogós – harmadik – helyen végzett az NB I-ben, s abban bízik, hogy a mostani új játékosok is sikeresen teljesítenek majd. Hozzátette még, hogy az őszi produkciójukkal nem lehetnek teljesen elégedettek, illetve a jól sikerült felkészülés után mindannyian nagyon várják az igazi tétmeccseket, így elsőként a szombati, Újpest elleni rangadót.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az MFA január elsején kinevezett új igazgatója, a holland Hendrik Pieter de Jongh, aki szerint a 14 és 17 év közötti korosztályokban kiemelkedő tehetségekkel rendelkeznek, illetve hangsúlyozta, hogy kiváló az együttműködése Rossival.

sgj \ sgg \ slr \ kho

MTI 2014. február 27., csütörtök 17:43

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply