A Borussia Dortmund stílusa megváltozott

2015. November 21. Saturday in Hírek, UEFA Európa Liga

Marco Reus
Marco Reus szerint a dortmundiak játéka sokat változott, miután a nyáron Jürgen Kloppot Thomas Tuchel váltotta a kispadon.

A Borussia Dormund az elmúlt években módszeres munkával remek teljesítményekre volt képes, a gárda Bajnokok Ligája-döntőig menetelt, és rendre csak a Bayern München tudta megállítani a bajnokságban. Az elmúlt szezonra azonban megfáradt a vezetőedző és a játékosok kapcsolata, így bár sokáig úgy tűnt, hogy Klopp helye megkérdőjelezhetetlen a kispadon, végül távozott a vezetőedző.

Klopp helyét a nyáron Thomas Tuchel vette át, a szakember eddig nem vallott kudarcot. Ugyan a bajnokságban senkinek nincs esélye a bajorok ellen, de a második helyet stabilan tartja a Borussia, és az Európa Ligában is bíztatóan áll. A dortmundiak simán vezetik a C csoportot, csütörtökön pedig a második helyezett Krasznodar vendégei lesznek.

A csapat motorja, Marco Reus szerint a gárda nagyon sokat változott.

“Elég sok változáson ment át a klub az elmúlt évekhez képest, például teljesen más focit is játszunk. Több a labdabirtoklás a játékunkban, de továbbra is azonnal nyomást helyezünk az ellenfélre, ha elveszítjük a labdát” – mondta a szélső, aki reméli, hogy csapata megtartja remek formáját.

A Borussia Dortmund legutóbbi nyolc meccsén nem kapott ki, utolsó hét meccsét megnyerte.

A Krasznodar sikerének a szorzója 4.20, a döntetlenre 4.20, a Borussia Dortmund győzelmére 1.70. A két csapat korábbi összecsapásán a Dortmund 2-1-re nyert hazai pályán az EL-csoportkörében.

A Krasznodar 11 mérkőzés óta veretlen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply