A Barcelona is eljön nyáron a Kocsis Sándor-emléktornára

2014. February 28. Friday in Egyéb, Hírek

Az FC Barcelona labdarúgócsapata is részt vesz augusztusban a Ferencváros új stadionjában sorra kerülő U18-as Kocsis Sándor-emléktornán – jelentette be Kű Lajos szervező.

 

A korábbi válogatott futballista ismertette az esemény életre hívásának okát és további résztvevőit is a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában:
“Az Aranycsapat alapítvány elnökeként Kocsis Sándor-emléktornát szervezek halálának 35., születésének 85. évfordulójára. Szeretném, ha 2014 valóságos Kocsis Sándor-emlékév lenne a magyar futballban. Az emléktornán pedig itt lesz egykori csapata, a Barcelona is a Ferencváros, a Honvéd és a Puskás Akadémia gárdái mellett.” – mondta Kű Lajos.

Kű az MTI érdeklődésére elárulta, már mindenben megállapodtak a Barcelona vezetőivel, így a katalán klub is részt vesz az utánpótlástornán. Várhatóan újra Magyarországra érkezik Luis Suárez, a gárda történetének aranylabdás futballistája, Kocsis egykori csapattársa is.

Kocsis Sándor tagja volt az 1952-es helsinki olimpián aranyérmes és a két évvel későbbi világbajnokságon második csapatnak, utóbbin, éppen hatvan éve a vb gólkirálya lett.

Kocsis Sándor 1979-ben Barcelonában hunyt el, hamvait 2012-ben hazahozták. A budapesti Szent István-bazilika kriptájában történő ünnepélyes újratemetését az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos szervezte meg.

sgg \ sag

MTI 2014. február 28., péntek 15:07

Related Articles

Leave a Reply