by

Alabától tart új csapattársa

2016. June 17. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

David Alaba
Renato Sanchez szerint a portugáloknak David Alabára kell figyelni az EB-n, a két csapat szombaton csap össze az F csoport második fordulójában.

A portugál válogatott első mérkőzésén ikszelt Izlanddal a franciaországi kontinenstorna csoportkörének első fordulójában, a második meccsen a Magyarországtól vereséget szenvedő osztrákok lesznek. Fernando Santos csapatának 1-1-es döntetlene alkalmával Renato Sanchez csereként lépett pályára, Joao Moutinhót váltotta a 71. percben, ám beállásával sem sikerült lendíteni válogatottja játékán.

Sanchez az Eb előtt jelentette be, hogy a Bayern Münchenben folytatja pályafutását, így a következő szezontól egy csapatban játszhat Alabával. Azonban szombaton ellenfélként nézhetnek farkasszemet egymással, a portugál pedig külön készül az ellenfél egyik legjobbjára.

Az előző szezont a Benficában töltő középpályás a párizsi találkozót megelőzően tartott sajtótájékoztatón Alaba sokoldalúságára hívta fel a figyelmet.

“Nagyon jó képességei vannak, amik alkalmassá teszik rá, hogy több poszton is bevethető legyen. Az Ausztria elleni meccs nehéz feladat lesz” – mondta Sanchez, aki bízik benne, hogy a második mérkőzésen már kezdőcsapat tagja lesz. Erre nőtt az esélye azzal, hogy az izlandiak elleni összecsapáson megsérült Danilo. A védekező középpályás ugyanakkor nem hagyta ki a szerdai edzést, így elképzelhető, hogy vállalni tudja a játékot szombaton.

Portugália sikerére a szorzó 1.80, a döntetlenre 3.60, Ausztria győzelmére 5.25.

A két válogatott legutóbb az 1996-os Eb selejtezőjében találkozott egymással, akkor Portugália hazai pályán 1-0-ra nyert, Ausztriában 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply