by

Egy tinédzser a portugál válogatottban

2016. March 20. Sunday in Egyéb, Hírek

Generic
Március 25-én Bulgária, négy nappal később Brüsszelben a belgák vendégeként lép pályára Renato Sanches a portugál labdarúgó-válogatottban.

Fernando Santos szövetségi kapitány legfrissebb keretéből két nagy ász hiányzik, a középpályás Joao Moutinho (AS Monaco) és André André (Porto) egyaránt sérülés miatt maradt ki. Ismét meghívást kapott viszont Ricardo Carvalho (Monaco), Danny (Zenit), Ricardo Quaresma (Besiktas) és Eder (Lille) is.

A nagy meglepetést azonban a Benfica tinédzsere, Renato Sanches jelenti, aki először kap lehetőséget, hogy a legjobbakkal együtt készüljön. A 18 éves középpályás idén robbant be a portugál élvonalba, a Benfica második csapatából nem csak az első csapathoz került fel, de immáron 17 bajnokin 1334 percet a pályán töltve két gólt is szerzett az élvonalban.

A játékosra vasárnap újabb bajnoki vár, a Benfica a Boavista otthonában lép pályára. A kiesés elkerüléséért küzdő hazaiak győzelmére 10.00 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a listavezető idegenbeli sikerére 1.33 szorzóval lehet fogadni.

“Egyelőre 24 játékost hívtam meg, de nem szeretnék sokat beszélni a keret összetételéről, hogy senkit sem zavarjak meg. Azt biztos, hogy a jelenlegi csapatban 12-13 olyan játékosok van, aki képes a középpályás játszani. Túl sok, nekem az Eb-re elég lesz hat-hét ilyen ember. Még van két hónapunk, ez elég idő arra, hogy megfelelő döntéseket hozzunk. De nem akarunk semmilyen nyomást kreálni. Tudjuk, hogy minden játékosunk extramotivált, és szeretne ott lenni az Eb-n” – mondta Santos.

A magyarok Európa-bajnoki csoportellenfele a kontinenstornáig ezeken kívül még három mérkőzést vív: május 29-én Norvégia, június 2-án Anglia, június 8-án pedig Észtország lesz az ellenfél.

A portugál keret:
  • Kapusok: Rui Patricio (Sporting), Eduardo (Dinamo Zagreb), Anthony Lopes (Lyon)
  • Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cedric (Southampton), Jose Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (Wolfsburg)
  • Középpályások: Adrien Silva (Sporting), Joao Mario (Sporting), William Carvalho (Sporting), Andre Gomes (Valencia), Bernardo Silva (Monaco), Danilo Pereira (Porto), Renato Sanches (Benfica)
  • Csatárok: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit), Eder (Lille), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply