by

Kilenc gólt rúgott és bajnok a PSG

2016. March 14. Monday in Egyéb, Hírek

Zlatan Ibrahimovic
A PSG 9-0-ra nyert a Troyes otthonában, Zlatan Ibrahimovic négy gólt szerzett.

A PSG nem lassított a hétközi Bajnokok Ligája-továbbjutást követően, a Chelsea elleni idegenbeli 2-1-es siker után a gárda kilenc gólt szerzett a bajnokságban. A sereghajtó Troyes elleni győzelemmel a PSG visszaállította 25 pontos előnyét a tabella élén a Monaco előtt, és ezzel bebiztosította a bajnoki címét. A párizsiak a 13. percben kezdték a gólgyártást idegenben, a meccsen duplázó Edinson Cavani első gólja után Javier Pastore és Adrien Rabiot is betalált a hazai kapuba, Zlatan Ibrahimovic négy gólt szerzett, míg a kilencedik találat Matthieu Saunier öngólja volt.

A négy góllal, amelyben volt egy klasszikus mesterhármas is, Ibrahimovic átlépte a 100 gólos határt a francia bajnokságban, a svéd támadó összesen már 102 gólnál jár a PSG színeiben. A csatár ebben a szezonban 24 meccsen 27 találatot szerzett a Ligue 1-ben.

Nem a francia élvonal az első bajnokság, amelyben 100-nál több gólt szerzett a svéd labdarúgó, aki korábban a Juventus, az Inter, majd a Milan színeiben összesen 122 találatot jegyzett a Serie A-ban. A 34 éves csatárnak azonban Olaszországban 219 meccsre volt szüksége, míg Franciaországban már 115 meccs is elég volt a számára, hogy átlépje a 100-as határt.

A következő fordulóban az első helyezett fogadja a másodikat, vagyis a PSG látja vendégül a Monacót. A PSG sikerére a szorzó 1.36, a döntetlenre 4.75, a vendégek győzelmére 8.00.

Ősszel a PSG 3-0-ra verte a Monacót idegenben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply