by

Öt légióssal várja a Copát Bolívia

2015. June 7. Sunday in Egyéb, Hírek

A bolíviai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Mauricio Soria szűkítette Copa Américára készülő keretét. A FIFA világranglistáján 92. helyen álló együttes egykoron szebb napokat is megélt, 1994-ben még vb-résztvevő volt, de volt időszak, amikor a Copa Américán is jól szerepelt.

Generic

Az 1963-as bajnok a világbajnoki részvétel lendületétől 1995-ben negyeddöntős, 1997-ben pedig döntős volt, igaz, 18 éve az ellenfeleknek nemcsak a csapattal, de a bolíviai magaslati viszonyokkal is meg kellett küzdeniük.

A legutóbbi öt kontinenstornán azonban már a csoportkörben kiesett a csapat, és most is nehéz dolga lesz három vb-résztvevő, Chile, Ecuador és Mexikó ellen. Az első, június 12-i összecsapáson a meghívottként induló közép-amerikaiakkal kell összemérnie erejét, Mexikó győzelmére 4/9 az odds, a döntetlenre 10/3, míg Bolívia sikerére 6/1 szorzóval lehet fogadni.

A keretben mindössze öt légiós található: Sebastián Gamarra (AC Milan, olasz), Martín Smedberg-Dalence (IFK Göteborg, svéd), Damián Lizio (O’Higgins, chilei), Ricardo Pedriel (Mersin Idmanyurdu, török) és Marcelo Martins (Csangcsun Jataj, kínai).

Utóbbi kisebb sérüléssel bajlódott, de végül felépült, és reméli, hogy a Copán megszakad a válogatottbeli egyéves gólcsendje. Jó hír a szakvezetésnek, hogy a csapatkapitány Ronald Raldes kulcscsont-sérülése is rendbe jött.

A hiányzók közül Gustavo Pinedo önként mondott le a válogatottságtól, a nemzeti csapatban mindössze négyszer szerepelt támadó azt közölte, inkább argentin klubjára, a San Martin de San Juanra koncentrál. A szűkítés során kimaradt még Alejandro Melean (Oriente Petrolero), Juan Carlos Arce (Bolivar) és Ramiro Ballivian (Universitario de Sucre).

A bolíviai keret:

  • kapusok: Jose Penarrieta (Oriente Petrolero), Romel Quinonez (Bolivar), Hugo Suarez (Blooming)
  • védők: Marvin Bejarano (Oriente Petrolero), Cristian Coimbra (Blooming), Ronald Eguino (Bolivar), Miguel Hurtado (Blooming), Leonel Morales (Blooming), Ronald Raldes (Oriente Petrolero), Edemir Rodriguez (Bolivar), Edward Zenteno (Wilstermann)
  • középpályások: Danny Bejarano (Oriente Petrolero), Jhasmani Campos (Bolivar), Alejandro Chumacero (The Strongest), Pablo Escobar (The Strongest), Sebastian Gamarra (AC Milan), Damian Lizio (O’Higgins), Damir Miranda (Bolivar), Martin Smedberg (IFK Göteborg), Walter Veizaga (The Strongest)
  • csatárok: Marcelo Martins Moreno (Csangcsun Jataj), Ricardo Pedriel (Mersin), Alcides Pena (Oriente Petrolero)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply