by

Ranieri nem kell a görögöknek

2014. November 16. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Az év utolsó, szerbek elleni barátságos mérkőzésén még ellátja a szövetségi kapitányi feladatokat, de aztán távozik a görög labdarúgó-válogatott éléről Claudio Ranieri. A szakember a sikeresnek mondható világbajnoki szereplés után került a csapat élére, a brazíliai vébén még Fernando Santos irányításával sikerült elérni a nyolcaddöntőt.

Generic

A portugál edző távázásával nyílt meg az út Ranieri előtt, aki az egyik legtapasztaltabb edzőnek számít, de hiába dolgozott olyan sztárcsapatoknál, mint a Napoli, a Fiorentina, a Valencia, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Juventus, az AS Roma vagy az Inter, csupán egy Olasz Kupát (a Fiorentinával) és egy Spanyol Kupát (a Valenciával) tudott nyerni.

A görögökkel semmi sem sikerült, az első Eb-selejtezőn hazai pályán kikaptak 1-0-ra Romániától, Finnországban ugyan szereztek egy pontot (1-1), de aztán újabb két hazai zakó következett, előbb az északírek (0-2), majd óriási meglepetésre a Feröer-szigetek ellen (0-1).

A pénteki vereség után Jorgosz Szarrisz, a görög szövetség elnöke azonnal leült Ranierivel, és megállapodtak a kölcsönös elválás feltételeiről. “Amikor azt hittük, egy könnyű csoportba kerültünk, nagyot tévedtünk. Szégyellem magam, ez az én felelősségem, hiszen most nem hivatkozhatom arra, hogy a vb után fáradt játékosokkal kellett dolgoznom” – nyilatkozta az olasz szakember, akit a hírek szerint honfitársa követhet majd a kispadon.

A La Gazzetta dello Sport és a Kicker információja szerint utódja az a Giovanni Trapattoni lehet, aki olasz és ír kapitányként már belekóstolt a válogatott légkörbe, így képes lehet arra, hogy elmozdítsa az együttest a mélypontról.

Ranieri búcsúmérkőzése kedden lesz, amikor Görögország a szerbekkel játszik, a hazaiak győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Szerbia idegenbeli sikerére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply