by

B csapattal állnak fel a németek

2014. May 13. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Joachim Low

Igazi felkészülési mérkőzést vív a világbajnoki résztvevő német labdarúgó-válogatott Lengyelország ellen kedd este Hamburgban, Joachim Löw ugyanis legjobbjaira egyáltalán nem számíthat, így felmérheti, hogy a hátországban lévők közül ki az, akire esetleg számíthat a nyári, brazíliai eseményen.

 

A szövetségi kapitány keze eléggé meg van kötve, a szombati Német Kupa-döntőre készülő Bayern Münchenből és Borussia Dortmundból nem hívhatott meg senkit, az FA-kupa fináléjára készülő Arsenal három légiósa – Per Mertesacker, Mesut Özil, Lukas Podolski – hasonló okok miatt marad távol, de nem játszik Andre Schürrle és Miroslav Klose sem. A kezdő tizenegyben így gyakorlatilag rutintalan fiatalok kapnak helyet.

“Néhány játékosunk ugyan hiányzik, de nincs vészhelyzet. Szükségünk van fiatal, dinamikus játékosokra, akik friss lendületet adhatnak a csapatnak” – nyugtatta meg szurkolói Löw kapitány, aki várhatóan pálya küldi majd a három újoncot, Kevin Vollandot, Leon Goretzkát és Max Meyert is.

A lengyelek szövetségi kapitánya, Adám Nawalka úgy véli, hogy minden ellenfél legyőzhető előbb vagy utóbb, akkor is, ha korábban nem sikerült nyerni ellene. A két válogatott korábban 17 alkalommal találkozott egymással, és a lengyelek még sohasem tudtak nyerni, öt döntetlen mellett tizenkétszer kikaptak.

A kedd esti mérkőzésen a németek győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.00, míg Lengyelország sikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni.

Nawalka kijelentette, megtalálta már azt a stabil alapkeretet, amelyre számíthat az ősszel kezdődő Eb-selejtezőkön. “Megvan a gerinc, még néhány új játékost keresgélek és próbálgatok. Nemcsak a kezdő tizenegyet akarom megtalálni, hanem a kiegészítő embereket is. A statisztikánk nem a legjobb, de nem félünk, minden meccset meg akarunk nyerni.”

A várható kezdőcsapatok a Kicker szerint:

  • Németország: Zieler – Höwedes, Mustafi, Ginter, C. Günter – L. Bender, Goretzka – Hahn, M. Meyer, Draxler – Volland
  • Lengyelország: Boruc – Olkowski, Cionek, Szukala, Wawrzyniak – Krychowiak, Klich – Peszko, Wolski, Zyro – Robak

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply