by

Schmelzer örül a liverpooli érdeklődésnek

2014. May 1. Thursday in Egyéb, Hírek

Marcel Schmelzer

Marcel Schmelzer, a német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund játékosa iránt állítólag az angol Liverpool érdeklődik, és bár a védő ennek örül, semmi okát nem látja annak, hogy elhagyja jelenlegi kenyéradóját.

 

Schmelzer 2005-ben igazolt a Magdeburg utánpótlásából a Dortmundéba, majd a 2008/09-es szezonban be is mutatkozhatott a felnőtt csapatban. Két évvel később már hazája felnőtt nemzeti együttesében is szerepet kapott a német védő, aki a pálya bal oldalán érzi magát igazán otthonosan.

A Liverpool bal oldali védőt keres, hiszen José Enrique sokat bajlódik sérüléssel, Aly Cissokho csak kölcsönben játszik az angol együttesnél, míg Jon Flanagan eredetileg jobb oldali védő. Brendan Rodgers egy olyan labdarúgót keres, aki a támadásokból is kiveszi a részét, ezért is eshetett választása a 26 éves játékosra.

“Természetes, hogy örülök az ilyen híreknek, mindig jó azt hallani, ha egy igazán nagy klub érdeklődik irántad” – mondta a 16-szoros válogatott labdarúgó a WAZ-nak. “A Borussia Dortmunddal azonban még mindig szerződésben állok, egészen pontosan 2016 nyaráig, ráadásul nagyon jól érzem magam a klubnál.”

A transfermarkt.de tízmillió euróra becsüli Schmelzer piaci értékét, aki már öt szezon óta alapembernek számít Jürgen Kloppnál. Idén viszont csak 17 bajnoki mérkőzésen játszott, mivel sokat volt sérült, viszont reméli, hogy a hétvégi, Hoffenheim elleni találkozón ott lehet a pályán. Célja még a védőnek, hogy tökéletes állapotban legyen a Német Kupa döntőre, valamint beférjen a német válogatott utazó keretébe.

“Ismét jól érzem magam” – mondta. “Péntek óta teljes értékű edzéseket végzek, és a Hoffenheim elleni utolsó hazai mérkőzésre készen állok. Azt nem tudom, mennyit fogok játszani, majd az idő eldönti, mert öt és fél hétig sérült voltam. Remélem, kapok lehetőséget az utolsó meccseken. Berlinben és a vb-n is játszani akarok, remélem, hogy a Hoffenheim és a Hertha elleni találkozókon sikerül formába lendülnöm.”

A BVB sikerére 1.36 az odds, míg a döntetlenre 5.50, a vendég Hoffenheim diadalára pedig 6.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply