Wolfsburgban folytatja Gomez

2016. August 18. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Mario Gomez
Mario Gomez a Wolfsburgba igazolt a Fiorentinából, a német válogatott csatárról csupa jót mondott új edzője, Dieter Hecking.

A német válogatott labdarúgó másodvirágzását éli, azok után, hogy sérülések miatt kimaradt hazája válogatottjának 2014-es, világbajnokságot nyert keretéből, az elmúlt két évben nyújtott produkciójának köszönhetően visszakerült Joachim Löw csapatába. Gomez a Fiorentinában ugyan nem váltotta meg a világot, ezért is került kölcsönbe a Besiktashoz, a törököknél viszont már régi formájában tündökölt. A török pontvadászatban 33 bajnokin 26 gólt szerzett, ezzel természetesen gólkirály lett, és bajnoki címhez segítette csapatát.

A Fiorentina ugyan visszarendelte Olaszországba, ám lehetett sejteni, hogy nem marad Firenzében. A német labdarúgót a nyár folyamán több klubbal is kapcsolatba hozta a sajtó, végül a Wolfsburg szerezte meg az aláírását. A Bundesligában szereplő egyesület 7 millió euróért igazolta le a Fiorentina játékosát.

“Az én véleményem szerint Mario Gomez a legjobb német csatár jelenleg, a sikeressége, gólérzékenysége önmagáért beszél. És emellé mostanában megcsillogtatta vezetői képességeit is. Tökéletesen illik a klub koncepciójába” – jelentette ki Hecking.

A támadó korábban a VfB Stuttgartban és a Bayern Münchenben szerepelt a Bundesligában.

“Nagyon várom ezt az új kalandot. Sokat beszéltem Klaus Allofs igazgatóval és Dieter Hecking vezetőedzővel, és nagyon bíztatóak voltak az egyeztetések” – mondta Gomez a megállapodás bejelentését követően.

A Wolfsburg augusztus 27-én az Augsburg otthonában kezdi meg szereplését a német élvonalban: a hazai győzelemre a szorzó 2.75, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 2.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply