Weinzierl 2017-ig marad az Augsburg edzője

2013. December 23. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Az Augsburg labdarúgócsapata két évvel meghosszabbította Markus Weinzierl vezetőedző szerződését, akinek eddigi kontraktusa 2015-ig szólt.

Markus Weinzierl

A szakember játékosként a Bayern Münchennél töltötte a legtöbb időt, de a nagycsapatban sohasem mutatkozhatott be, az amatőrök között viszont 1995 és 1999 között 113 mérkőzésen tízszer volt eredményes.

Pályafutását a Jahn Regensburgban fejezte be 2005-ben, és egyből a csapat másodedzője lett. 2008 és 2012 között vezetőedzőként a legnagyobb sikere az volt, hogy a harmadosztályból a Bundesliga II-be vezette az együttest.

A távozó Jos Luhukay helyett 2012. május 17-én nevezték ki az Augsburg élére, irányításával a csapat tavaly a 15. helyen végzett, és kiharcolta a bennmaradást. Idén ennél is jobb szériát futott tanítványaival, csapata tizenhét forduló alatt 24 pontot szerzett (a mérlege hét győzelem, három döntetlen, hét vereség), és a november elején, a Bayern Münchentől elszenvedett 3-0-s vereség óta veretlen.

“Sok csodálatos élménnyel gazdagodtunk, ezért nagyon örülünk, hogy folytatni tudjuk ezt a sikeres együttműködést” – nyilatkozta az Augsburg elnöke, Walther Seinsch.

Weinzierl is el volt ragadtatva a szerződés meghosszabbításától, és optimistán tekintett a jövőbe. “A csapattal és a vezetőkkel való közös munka eredménye mindez, és tény, hogy nagyon nagyot fejlődtünk az elmúlt időszakban. Azt szeretnénk elérni, hogy az Augsburg stabil első osztályú csapat legyen, szerintem a helyes úton járunk, de még nem értük el a célt” – mondta Weinzierl.

Az edző mellett két segítője, Wolfgang Zellner és Tobias Beller szerződését is meghosszabbította a klub.

Az Augsburg idén már nem játszik tétmérkőzést, legközelebb egy hónap múlva, a Borussia Dortmund vendégeként folytatja a bajnoki szereplést. A tavalyi BL-döntős győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.25, míg az Augsburg idegenbeli sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply